.BE Domein – Belgische domeinnaam registreren

Bedrijven worden steeds meer door de overheid aangespoord om een Belgische domeinnaam te registreren. Aanwezig zijn op het internet is een must voor hedendaagse bedrijven, het aantal aankopen via internet blijft immers jaar na jaar stijgen. Ook voor particulieren is het zeer handig om een eigen .BE domein te kopen, het doet je website veel professioneler overkomen. Momenteel zijn er nog vele webmasters die gebruik maken van gratis blogdiensten zoals blogs.skynet, bloggen.be of blogspot.be en de URL van je website ziet er om eerlijk te zijn een beetje onpersoonlijk en lelijk uit. Een domeinregistratie voor een domeinnaam van België kost tegenwoordig ook niet meer zoveel, registrars bieden deze al aan vanaf  €3,00 per jaar.

.BE Domeinregistratie prijzen

Bedrijf Prijs .BE Website
argeweb €6,95 Bezoek Website
Hostingcompany €9,00 Bezoek Website
Neostrada €4,95 Bezoek Website
versio €2,99 Bezoek Website
Godaddy €15,09 Bezoek Website

Hoe verloopt de registratie?

De registratie van jouw persoonlijke domeinnaam verloopt zeer simpel. Bezoek een van de bovenstaande websites en kijk voer de gewenste domeinnaam in. Daarna wordt er een check uitgevoerd die bekijkt of de domeinnaam nog vrij is. Het checken van de beschikbaarheid is normaal want elke domeinnaam is uniek en kan dus slechts door 1 persoon geregistreerd worden. Na de controle ga je naar de volgende stap en beslis je of je webhosting wenst bij je domein. Na de betaling is je domeinnaam direct online en staat deze op jouw naam. Voor meer info over de volgende stappen die je moet doorlopen, bekijk het artikel domeinnaam aan website koppelen.

Wat is DNS.be?

DNS.be is de Belgische organisatie die toezicht heeft over alle Belgische domeinnamen. Deze organisatie zorgt er bijvoorbeeld voor dat het registreren van .BE domeinnamen zeer snel en automatisch gaat. Het is ook bij deze instantie dat je terecht moet als je een conflict hebt i.v.m. een domeinnaam of als je een domeinnaam wilt verhuizen.