Het is zeker mogelijk om een gratis domeinnaam aan te maken. We laten je in dit artikel de plaatsen zien waar je dit het beste kan doen.

Als je niet genoeg geld hebt om een eigen domeinnaam te kopen of gewoonweg niet de mogelijkheid hebt om te betalen dan kan je gebruik maken van een gratis domeinnaam.

Wat is een gratis domeinnaam nu eigenlijk?

Voor een gratis domeinnaam hoef je natuurlijk niet te betalen en het is net hetzelfde als een gewone domeinnaam. De domeinnaam kan vaak worden gekoppeld aan webhosting. Deze webhosting kan ook gratis zijn. Zo kan je een gratis blogspot.com blog koppelen aan je eigen domeinnaam. Echter bestaan er geen gratis .be of .nl domeinnamen, deze zijn enkel betalend of in sommige gevallen gratis bij webhosting.

Gratis eigen .BE domeinnaam registreren

Bij Mediawax kan je webhosting bestellen voor slechts €8,00 per jaar! Het leuke is dat je bij deze webhosting een gratis domeinnaam naar keuze kan krijgen. Dit kan dus bijvoorbeeld een .BE, .NL, .COM of een andere domeinnaam zijn.

logomediawax

www.mediawax.be

 

Het nut van een eigen domeinnaam

Het hebben van je eigen domeinnaam heeft enkele voordelen. Ten eerste is het veel makkelijker om het adres van je website te onthouden. Zo kan je bij gratis webhosting soms een lelijke en lange URL krijgen als websites. gratishosting.be/mijneigenwebsite is natuurlijk niet zo mooi en het zou beter zijn als we mijneigenwebsite.be hebben als URL. Nu is het helaas niet mogelijk om een gratis .be domeinnaam te krijgen. We zullen moeten werken met gratis domeinnamen die je hieronder vindt.

Gratis domeinnamen

Er zijn verschillende plekken waar we gratis een domeinnaam kunnen aanmaken. Echter zijn dit domeinen die vaak iets langer zijn of er iets minder mooi uitzien, voor een .BE domein moet je bijna altijd betalen.

 

Er zijn zeker nog meer domeinnamen die men gratis kan aanmaken maar dit waren de kortste en de mooiste.

Comments

comments