Wat is een Virtual private server nu eigenlijk en waar is het goed voor? We geven je een antwoord op deze vragen in het volgend artikel.

Een virtual private server is in feite een nderdeel van een dedicated server. Jij hebt toegang tot een bepaald deel van de hardware van deze server naar gelang het pakket dat je hebt afgenomen.

Bij een VPS of virtual private server verdelen ze dus de hardware in kleinere pakketten die dan VPS servers genoemd worden. Kwa besturingssysteem zijn deze VPS server bijna exact hetzelfde als een eigen dedicated server op enkele uitzonderingen na. Het voordeel is dus dat men tegen een veel goedkopere prijs een eigen kleine dedicated server kan hebben. Het nadeel is dan natuurlijk dat je enkel maar een klein deel van de server krijgt.

Overzicht Goedkope Providers

Bedrijf Prijs RAM Schijfruimte Dataverkeer Website
Versio VPS €9,99 1024 MB 100 GB 2000 GB Bezoek Website
Neostrada €4,95 512 MB 25 GB 250 GB Bezoek Website
SYlconia VPS €7,99 512 MB 10 GB 1000 GB Bezoek Website
godaddy €23,21 1024 MB 40 GB 1000 GB Bezoek Website
Hostslim VPS €9,99 256 MB 25 GB 250 GB Bezoek Website

OPENVZ en XEN VPS servers

De goedkoopste VPS servers zijn meestal OPENVZ servers. OPENVZ is de software die op de dedicated server draait en verantwoordelijk is voor de configuratie en werking van alle VPS servers die op de dedicated server worden geplaatst.

Een andere variant zijn de XEN VPS systemen waarbij het grote verschil is dat men het RAM geheugen niet kan oversellen. Met oversellen bedoelen we dat er meer verkocht wordt dan er eigenlijk aanwezig is. Als voorbeeldje hebben we een server met 8GB ram waarbij er 10 pakketten worden verkocht die elks 1 GB RAM hebben. Dit zorgt er natuurlijk voor dat er in feite 12 GB RAM geheugen aanwezig zou moeten zijn als iedereen zijn 1GB helemaal zou opgebruiken. Bepaalde webhosting bedrijven doen aan overselling en gaan er dus van uit dat de meeste mensen hun 1 GB niet altijd zullen gebruiken, ze doen dus een gokje zeg maar.

Als je zeker wilt zijn van je RAM geheugen dan kan je best kiezen voor XEN waarbij RAM overselling niet mogelijk is.

Comments

comments