In dit artikel bespreken we enkele dingen waar je rekening mee dient te houden als je op zoek bent naar betrouwbare hosting.

Om te beginnen bekijken we het design van de site en de kwaliteit van de teksten. Als de teksten foutloos, pakkend en zeer duidelijk geschreven zijn dan ben je al bijna zeker dat je niet te maken hebt met een of andere student die webhosting verhuurt van uit zijn zolderkamer. Tegenwoordig kost een dedicated server, VPS of colocatie van een eigen webserver bijna niets meer en dit trekt natuurlijk onprofessionele webhosting partijen aan die niet over de nodige kennis beschikken om een eigen webhosting bedrijf te runnen. Natuurlijk zijn er altijd jongeren met genoeg kennis van webhosting en het onderhouden van een webserver maar er blijven toch nog altijd dingen waar ze niet van op de hoogte zijn zoals bepaalde juridische aspecten. [dfrads id=8039037]

Als je een website of meerdere websites gaat onder brengen die zeer belangrijk zijn zoals bijvoorbeeld een bedrijfssite of een site met aanzienlijke inkomsten dan moet je juridisch volledig ingedekt zijn, het moest maar eens gebeuren dat je je hele website kwijt bent door de onkundigheid van het webhosting bedrijf. Lees dus altijd de terms of service van het bedrijf in kwestie en de algemene voorwaarden.

Een 2de ding waar we naar kunnen kijken is de leeftijd van de website. Een webhosting bedrijf dat al sinds eind jaren 90 actief is op dezelfde website is al meer betrouwbaar dan een webhosting bedrijf waarvan de website slechts enkele maanden oud is.

Reviews kunnen ook enorm veel zeggen. Een goede bron van uitgebreide webhosting reviews is webhostingtalk.com voor internationale webhosting bedrijven en webhostingtalk.nl voor nederlandse hosting. Andere sites hebben vaak enkel korte reviews met een algemene score. Het is het best om verschillende meningen samen te leggen en deze nader te onderzoeken. Lees dus ook de reacties van het webhostingbedrijf zelf op e review of klacht want vaak is het een ongegronde klacht door een onwetende of veeleisende klant.

Als laatste zou je nog de leeftijd van de inschrijving tot de kamer van koophandel kunnen nagaan. Ik weet enkel dat je hiervoor moet betalen en weet niet hoe het juist in zijn werk gaat aangezien ik hier nog geen ervaring mee heb.

 

Als je al deze dingen op voorhand gaat nakijken dan is de kans als veel groter dat je goed zit en stabiele webhosting hebt.

[dfrads id=3112372]

Comments

comments