Reseller Hosting in Nederland

De Nederlanders blijven ons zoals met vele dingen steeds een stapje voor. Reseller hosting in Nederland is voor het grootste deel veel goedkoper en je krijgt er ook veel meer waar voor je geld. Waarom de meeste Belgische hosters zich vast blijven klampen aan die enorme 50 of 100 MB schijfruimte die je bij hun krijgt zal me worst wezen. Maar het is wel overduidelijk dat de Nederlandse bedrijven een zeer groot deel van de Belgische websites hosten.

Maar to the point! Hieronder vind je een overzicht van een paar van de beste reseller hosting bedrijven die Nederland te bieden heeft. Webhosting aan betaalbare prijzen zonder in te leveren op kwantiteit en kwaliteit.

Rank Bedrijf Prijs Specificaties Website
1 versio €7,89
  • Schijfruimte: 450 GB
  • Dataverkeer: onbeperkt
  • Gebruikers: 100
  • Websites: onbeperkt
  • Custom controlpanel
Een van de oudste spelers op de Belgische markt
2 Neostrada €22,49
  • Schijfruimte: 25 GB
  • Dataverkeer: onbeperkt
  • Gebruikers: 25
  • cPanel
Veel dataverkeer
Veel schijfruimte

Waarom voor reseller webhosting kiezen?

Reseller webhosting wordt voornamelijk gebruikt door kleinere hosters of vaak webdesigners met enkele klanten. Naast de goedkopere prijs is het grootste verschil tussen gewone shared hosting en een reseller pakket dat het mogelijk is om verschillende gebruikers aan te maken. Als je ooit al eens webhosting hebt besteld dan heb je hoogstwaarschijnlijk een email gekregen van je hoster waarin je accountnaam en gebruikersnaam stond. Bij gewone hosting kan je enkel met die account werken en heb je enkel de mogelijkheid om nieuwe domeinnamen toe te voegen onder diezelfde account. Bij een reseller hosting plan kan het bedrijf zijn klanten dus een eigen hosting account geven waardoor de websites van alle klanten gescheiden blijven. cPanel reseller pakketten zijn enorm populair bij de beginnende hosters.

Veiligheid van de websites

Het gescheiden houden van de websites van klanten zorgt niet alleen voor orde of privacy. Websites met oude of slechte software zoals bijvoorbeeld een oude wordpress versie, kan ervoor zorgen dat heel de directory waarin deze website zich bevindt geïnfecteerd geraakt met virussen en mallware code die zorgt voor de verspreiding van deze virussen. Je kan je klanten niet allemaal voor 100% controleren en dit kan dus altijd voorvallen. Als we de websites van de klanten gescheiden houden dan hebben andere klanten nooit last van de geïnfecteerde websites.

Een reseller plan als webmaster

Ook als webmaster kan het handig zijn om websites gescheiden te houden via een eigen gebruikersaccount per website. Je hebt minder risico bij een infectie van een virus en het is ook veel overzichterlijker.