Voor iedereen die gratis een website wilt maken met html en met een eigen domeinnaam vindt in dit artikel enkele bronnen waar men gratis een website kan aanmaken en onder een eigen domein plaatsen.

Er zijn 2 methoden, namelijk een gratis website met een domeinnaam of een website met een gratis domeinnaam die er minder mooi uitziet en waar je minder functies bij hebt.

1. De methode met een eigen professionele domeinnaam

Een website ziet er altijd mooier uit met een eigen .be, .nl of .com website. Daarom raden we mensen die niet voor hosting willen betalen aan om toch minsten een eigen domeinnaam te nemen, dit ziet er veel mooier uit en je zult er meer geniet van hebben. Ook wordt je dan in google veel beter gevonden en zul je meer bezoekers krijgen van de zoekmachines.

Bij Hostingcompany is het mogelijk om een gratis website te krijgen als je een eigen domeinnaam neemt, dit kost slechts €9,00 per jaar  voor je persoonlijke .BE domein.

Gratis website bij Hostingcompany

logohostingcompany

  1. Een eigen domeinnaam kan je kiezen op deze pagina.
  2. Kies voor het gratis webhostingpakket en voila, je eigen website met een mooie domeinnaam.

2. Minder mooie optie, het weblog en een gratis domeinnaam

De gratis weblog website is ideaal voor een beginner, we gaan deze aanmaken via een van de onderstaande websites.

 

Blogger.com – Blogplatform van google

wordpress.com – Je eigen wordpress website via wordpress.com

Everyoneweb.com – Een van de meest populaire gratis website makers

Wat je wel altijd moet onthouden is dat je website kan worden verwijdert zonder enige waarschuwing. De kans dat dit daadwerkelijk gebeurd is zeer klein maar het kan toch vermeden worden door goedkope webhosting aan te schaffen. Bij Versio heb je al een website vanaf 6 euro per jaar en een .be domein voor 3,29 euro, dat is nog geen 10 euro voor een eigen website voor een jaar.

 

Om te beginnen zal ik al even duidelijk maken dat het hier niet om een .be domeinnaam gaat, deze zijn nergens gratis te verkrijgbaar. De enige manier waarop men gratis een .be domeinaam kan krijgen is om een webhosting pakket te kopen maar dan betaal je in feite ook voor de domeinnaam.

Gratis domeinnamen

We gaan gebruik maken van een gratis domeinnaam waar we onze website op kunnen plaatsen.

dot.tk – Meest gebruikte gratis domeinnaam

.co.cc – Niet aan te raden als men in google wilt komen (websites met .co.cc worden niet opgenomen in google)

.nl.ae – Gratis domeinnaam zonder reclame of irritante pop ups

Comments

comments