Online backup software vergelijken

Op een dag kan het iedereen overkomen, de hardeschijf van je computer of laptop begeeft het en je bent al je belangrijke data kwijt. Om dit te voorkomen is het zeer belangrijk dat je uitkijkt naar online backup software die automatisch backups neemt van je bestanden. Bij sommige programma’s is het zelfs niet meer nodig om handmatig een backup te maken of deze op een bepaald tijdstip te laten uitvoeren. Backup software zoals SugarSync synchroniseert je bestanden automatisch in de cloud (online server) waardoor je bestanden op de server altijd up-to-date zijn. Mocht je hardeschijf het dan toch begeven dan kan je direct alle bestanden herstellen.

Een vergelijking van Online backup software

  Programma   Prijs   Ruimte  Website
 Godaddy online backup  €2,19  100 GB  Bezoek Website

De levensspanne van een hardeschijf

De gemiddelde levensspanne van een hardeschijf ligt afhankelijk van het gebruik rond de 5 jaar en zelfs maar 2 to 3 jaar voor de oude generatie SSD schijven. Als je zeer veel geluk hebt heb je meer dan 10 jaar plezier aan je hardeschijf, maar wil je dit risico wel nemen. Zeer belangrijke data kan immer zomaar verloren gaan indien de hardeschijf het begeeft of er sprake is van een hardnekkig virus dat de data van de hardeschijf verwijdert. Dit is ook een van de redenen waarom we een online backup programma aanraden en geen backup programma dat een backup gewoon op dezelfde hardeschijf plaatst of zelfs op een andere. De hardeschijf waar de backup op staat kan immers ook gewoon defect geraken.

Een hardeschijf laten herstellen is enorm duur

Indien een hardeschijf het echt helemaal begeeft en je hebt geen backups van je bestanden dan is de laatste optie om je hardeschijf te laten herstellen bij een data recuperatie dienst zoals datarepair.be dienst. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd aangezien dit snel kan oplopen tot meer dan €1000 euro per hardeschijf.

Lage prijzen en een gevoel van zekerheid

De prijzen van bedrijven die online backup diensten aanbieden zijn redelijk goedkoop. Enkele euro’s per maand kunnen ervoor zorgen dat je met een veilig gevoel kan gaan slapen, je data is altijd veilig en steeds bereikbaar, ook al begeeft je hardeschijf of computer het. Meer informatie over back software vind je op backup-software.be