Webhosting Amerika – TOP 3

Als men zich op de Engelstalige markt wilt gaan focussen, en dan vooral de verenigde staten, dan wordt het aangeraden om voor hosting in Amerika te kiezen.

Dit heeft natuurlijke enkele redenen,

  • Websites laden sneller voor mensen uit de VS
  • SEO voordelen, hoger ranken in google voor Engelstalige zoekers

Amerikaanse Webhosting Top 3

Rank Bedrijf Prijs Specificaties Website
1 Godaddy amerika hosting
€1,59
  • Schijfruimte: 100 GB
  • Dataverkeer: onbeperkt
  • domeinnamen: 1

onbeperkt domeinnamen vanaf €3,99


Bezoek Website
2 Bluehost $4,95
  • Schijfruimte: onbeperkt
  • Dataverkeer: onbeperkt
  • Domeinnamen: onbeperkt

Bezoek Website

Waarom is Webhosting in de verenigde staten zo populair?

Een van de redenen waarom webhosting zo populair is in de VS is omdat ze in Amerika bijna enkel maar cPanel gebruiken om de websites te beheren. cPanel is enorm uitgebreid en sommige mensen willen liever dat beetje extra betalen voor webhosting met cPanel. In België en Nederland vind je dit bijna niet maar er zijn toch enkele spelers op de markt die hun web hosting voorzien van het controlepaneel cPanel, namelijk Turtlehost en Neostrada.

De voornaamste reden is natuurlijk het aantal dataverkeer en schijfruimte dat je krijgt bij deze amerikaanse hosters. In amerika beginnen de hosting providers stilaan steeds meer over te schakelen naar pakketten met ongelimiteerde schijfruimte en dataverkeer zonder limiet. Het aantal domeinnamen daarentegen is nog slechts bij enkele hosting bedrijven ongelimiteerd bij de goedkoopste webhosting formules. Bij Bluehost heb je wel direct ongelimiteerd domeinnamen bij hun goedkoopste pakket.

Zal België en Nederland volgen met ongelimiteerd dataverkeer en schijfruimte?

Om eerlijk te zijn denk ik dat België en Nederland wel zullen volgen maar dat het nog enkele jaren zal duren. Onbeperkt dataverkeer zie je al wel veel voorkomen bij hosting bedrijven, bekijk onze top 10 maar eens, daar zitten al 3 bedrijven bij die dit aanbieden. We kunnen stellen dat webhosting aan het evolueren is en binnen enkele jaren dus ook gelijk zal zijn aan de formules die ze nu in Amerika aanbieden. Vergelijkingen zullen dan niet meer gemaakt worden op de specificaties van het hosting pakket maar op service en extra’s.