Een van de meest populaire backup programma’s die online backups nemen mogelijk maakt is SugarSync. Naast het automatisch nemen van backups zodat je bestanden veilig in de cloud worden opgeslagen zorgt het ook voor synchronisatie van bestanden.

Overzicht
 1. Bestanden synchroniseren op verschillende apparaten in de cloud
 2. Op welke apparaten en besturingssystemen werkt SugarSync?
 3. Streaming van muziek en video’s naar je smartphone
 4. Beveiliging van je bestanden
 5. Sugarsync prijzen

Bestanden synchroniseren op verschillende apparaten in de cloud

Een van de beste aspecten van SugarSync is dat het mogelijk is om bestanden te synchroniseren op verschillende apparaten die zich zelfs niet binnen je eigen netwerk moeten bevinden, wat bij vele filesync programma’s niet mogelijk is. De bestanden worden geüpload naar de cloud op een veilige manier via het TLS protocol, de opvolger van SSL. Dit wilt zeggen dat bestanden waarvan jij hebt aangegeven dat ze gesynchroniseerd mogen worden, bijvoorbeeld ook je iPhone, iPad of MAC computer beschikbaar zullen zijn.

Sugarsync bestanden synchroniseren

Je sleept de mappen die je op de cloud wilt zetten in het kadertje en deze worden direct geüpload naar de cloud van SugarSync zodat je deze mappen ook kunt bekijken op andere apparaten zoals je smartphone, tablet of gewoon andere PC’s.

Netwerkschijf

Het leuke is ook dat SugarSync ook wordt weergegeven als een netwerkschijf op je computer, dit maakt het natuurlijk nog eens extra makkelijk en overzichtelijk. In de onderstaande screenshot maakte we gebruik van de gratis versie waarbij we 5,00 GB schijfruimte kregen.

sugarsync netwerkschijf

Op welke apparaten en besturingssystemen werkt SugarSync?

Ondanks de grote verscheidenheid aan besturingssystemen en apparaten in 2013, slaagt SugarSync er toch in om het grootste deel hiervan te kunnen werken.

Sugarsync is compatibel met:

 • Windows XP, Vista, 7, 8
 • Windows RT
 • Windows Mobile
 • Android
 • iPhone
 • iPad
 • Blackberry
 • Symbian
 • iPod touch
 • Mac OS X (10.4 of hoger)
 • Linux via SugarSync Linux desktop client door Mark Willis

Streaming van muziek en video’s naar smartphone via SugarSync

Streaming is vandaag de dag bijna niet meer weg te denken uit onze samenleving, simpel downloaden is passé, streaming van films en mp3 bestanden is in. SugarSync heeft er daarom ook voor gekozen om dit te verwerken in hun backup software. Muziek en films kunnen gewoon gestreamd worden vanaf de cloud zonder ook maar enig verlies in kwaliteit en tegen een enorme snelheid.

Het streamen van films en mp3 bestanden is vooral zeer handig voor smartphones die toch nog altijd gelimiteerd zijn in opslagruimte. Het mp3 of filmbestand wordt namelijk maar tijdelijk of de smartphone of tablet geplaatst en daarna weer automatisch verwijdert, zo spaar je natuurlijk veel opslagruimte uit die je voor “belangrijkere” dingen kunt gebruiken. Het is natuurlijk wel jammer dat de internet abonnementen voor smartphones nog steeds zeer slecht zijn qua datalimiet in België.

Beveiliging van je bestanden

Dat het veilig is om backups te maken van je bestanden weten we allemaal, maar worden deze bestanden ook op een veilige manier verzonden naar de cloud en hoe worden ze daar opgeslagen? De bestanden worden op een zeer veilige manier geüpload naar de servers van SugarSync, ze worden namelijk verzonden via TLS, een zeer secure vorm van communicatie. Op de cloud zelf zijn je bestanden ook zeer veilig want ze worden namelijk bewaard via AES 128-bits encryptie beveiliging.

Sugarsync prijzen

Gratis Pakket 1 Pakket 2 Pakket 3 Pakket 4
5 GB 30 GB 60 GB 100 GB 250 GB
gratis $4,99/maand $9,99/maand $14,99/maand $24,99/maand

Daarnaast is er nog de SugarSync business versie waarbij 3 mensen toegang hebben en er geen datalimiet is.

 

Comments

comments