Het begrip budget webhosting klinkt niet zo goed maar is het ook waar dat deze webhosting niet zo goed is?

[dfrads id=5334441]Budget webhosting staat in feite gelijk aan gewone webhosting. Het enige waar je rekening mee dient te houden is dat er bepaalde bedrijven zijn die aan overselling doen.

Wat overselling nu eigenlijk is is het verkopen van dingen die je in feite niet hebt. Zo heeft een webhostingbedrijf bijvoorbeeld 500 GB schijfruimte op 1 server waar ze 200 klanten op plaatsen. Elke klant heeft een hostingpakket met 5 GB schijfruimte. Dit zorgt er natuurlijk voor dat er in feite 1000 GB aan schijfruimte aanwezig zou moeten zijn op de server en dit is er in dit geval niet.

Het fenomeen overselling kom je bij vele webhosting bedrijven tegen en het is op zich niet zo erg. Wanneer de server goed beheerd worden is dit geen probleem aangezien er weinig mensen zijn die ook daadwerkelijk gebruik zullen maken van die 5 GB op hun hosting account. Je kan hier wel problemen mee ondervinden als er sprake is van een slecht beheer. Zo zijn er sommige hosters waarbij er zo veel mensen op dezelfde server worden geplaatst dat de websites heel traag of zelfs helemaal niet laden.

Een goede manier om overselling na te gaan is om reviews te zoek van het hosting bedrijf in kwestie. Zo staat het internet vol met goede en slechte reviews waar jij je keuze op kunt gaan baseren, doe hier dus je voordeel mee!

Overselling is slechts 1 aspect van budget webhosting en is op zich niet negatief. Hieronder vind je een overzicht van de voordelen en nadelen van budget webhosting.

Voordelen budget webhosting

  • Goedkoop
  • Veel gebruikers dus veel reviews om je keuze op te baseren
  • Je krijgt vaak enorm veel voor  een enorm lage prijs
  • Veel automatisatie

 

Nadelen budget webhosting

  • De ondersteuning is vaak iets slechter als duurdere hosting
  • Een webhosting pakket op maat is bijna nooit mogelijk
  • Overselling wat kan resulteren tot een trage website
  • Extra opties kosten vaak enorm veel zoals een domeinnaam of extra dataverkeer (niet altijd)
  • Je bent bij sommige grote webhosting bedrijven slechts een nummer
  • Kleinere budget webhosting bedrijven verdwijnen vaak (faillissement)

Natuurlijk is dit niet altijd zo, zo heb ik zelf heel goede ervaringen met het budget webhosting bedrijf Versio waar ook deze website en enkele andere websites van mij op draaien. In feite zijn deze bedrijven even goed als andere hosting bedrijven, ze proberen echter zoveel mogelijk te automatiseren wat ervoor zorgt dat ze hun diensten goedkoper aan kunnen bieden.

 

Comments

comments