Wat is nu de beste website hosting voor jouw website? In het volgende artikel bespreken we enkele factoren waar je rekening mee moet houden om de beste website hosting te bepalen.

Statisch of dynamische website?

het eerste waar je naar moet kijken als budget een rol speelt tijdens het kiezen van een hosting bedrijf is de aar van de website. Als je website bestaat uit enkel html gemaakt in frontpage, dreamweaver of iets dergelijks dan kan je kiezen voor een hosting pakket zonder database. Er zijn enkele hosting providers die zulke pakketten aanbieden tegen spotprijzen. De reden van de goedkope prijs is omdat queries naar de database het meest intensief zijn voor een webserver. Het opvragen van een html pagina heeft niet zoveel effect op de webserver aangezien de actie veel minder complex is.

1 website of meerdere websites?

Het volgende waar je naar kunt kijken is of je slechts 1 website gaat onderbrengen bij je hosting of meerdere. Er zijn veel pakketten waar ze een gratis domeinnaam geven tesamen met een heel goedkoop webhosting pakket. het nadeel van deze hosting pakketten is dat er bijna altijd enkel maar 1 website op de hosting kan staan, de domeinnaam die je gratis hebt gekregen. Hosting waar je meerdere domeinen kan onderbrengen onder 1 gebruiker zijn meestal duurder.

Welke scripttaal wordt er gebruikt?

Bepaalde websites worden geschreven in een andere scripttaal zoals ASP, ga dus zeker na of je hosting dit kan aanbieden.

Hoeveel bezoekers heb je per dag?

Het volgende waar je mee rekening moet houden is het aantal bezoekers dat je denkt per dag te hebben. Je moet onthouden dat je in de meeste gevallen een shared hosting account zal hebben. Dit wilt zeggen dat je met vele ander website op 1 fysieke server wordt geplaatst. Websites die dan het systeem te veel overbelasten kunnen tijdelijk of permanent worden uitgeschakeld. Indien je weet dat je duizenden bezoekers per dag op je website gaat hebben dan kijk je beter naar een VPS of dedicated server.

Veel grote bestanden?

Heb je veel grote bestanden die je op je website zal plaatsen? Hou dan rekening met een groot maandelijks dataverbruik en zorg ervoor dat je hosting pakket over voldoende schijfruimte beschikt. Neem altijd meer schijfruimte dan je nodig hebt aangezien een database groeit en dus na een tijd meer plaats gaat innemen. Ook op de bandwith kan je beter niet te veel besparen aangezien je niet weet of je website meer bezoekers gaat trekken dan je eerst dacht.

Intensieve scripts?

Als je zeer intensieve scripts gaat draaien dan kan je best op voorhand dit navragen aan je hosting. Het zou zo maar eens kunnen dat ze het niet toelaten omdat het de laadtijd van de andere websites op de server te veel beïnvloedt. Onthoud altijd dat je op een shared omgeving zit waar alle websites de resources van dezelfde server moeten gebruiken.

De voornaamste locatie van je bezoekers

De locatie van je bezoekers is zeer belangrijk als je een zo laag mogelijke laadtijd van je website wilt aanbieden aan je bezoekers. Amerikaanse hosting is dus minder aan te raden indien al je bezoekers van Nederland of België komen. Nu valt het verschil in laadtijd nog wel mee maar er zijn ook andere reden waarom je best gaat voor een server die in het land van de bezoeker staat. Zoekmachines geven vaak voorrang aan websites die op een server staan in het land zelf. Zo vindt google.be het dus beter dat websites in een server staat in België. Deze factor is natuurlijk zeer klein en het zal eerder gaan om een lagere laadtijd van je websites te kunnen aanbieden aan je bezoekers.

Ervaring met een controlepaneel?

Als je al enige ervaring hebt met een controlepaneel dan hou je je best aan dit controlepaneel zodat je niet constant dingen moet gaan opzoeken omdat je vast zit. Je kan beter je energie steken in het ontwikkelen van je website.

Ondesteuning van extra programma’s nodig?

Sommige websites hebben extra programma’s nodig zoals Zend, ga dit dus zeker na voordat je een webhosting pakket aankoopt.

Inhoud voor volwassenen?

Sommige hosting bedrijven laten het niet toe om inhoud voor volwassenen te plaatsen op hun servers, ga dit na voor je het webhosting gaat kopen.

Langdurig project/website?

Indien je zeker weet dat je je website voor de komende 5 jaar online wilt houden dan kan je bij sommige webhostingbedrijven een fikse korting krijgen indien je voor meerdere jaren een domeinnaam en hosting afneemt. Een van de bedrijven die korting geeft op hosting als je voor meerdere jaren besteld is Versio hosting.

Comments

comments