Wanneer je een website op het internet wilt publiceren, heb je hiervoor webhosting nodig. Webhosting wil zeggen dat iemand webruimte voor je beschikbaar maakt zodat je de site online kunt plaatsen. Naast webhosting heb je ook nog een domeinnaam nodig en de website zelf natuurlijk. Er zijn een heleboel mogelijke pakketten te vinden.

Gratis webhosting

Eerst en vooral zijn er de gratis pakketten. Hierbij krijg je gratis webhosting en een gratis domeinnaam toebedeeld. Deze domeinnaam bestaat meestal uit de naam van de provider die je kunt aanvullen met een eigen achtervoegsel. Daarnaast zullen er banners of reclame van de provider of andere bedrijven aan je website gekoppeld zijn. Op die manier is je site onrechtstreeks wel betalend, alleen niet door jou. Dit soort webhosting is ideaal voor persoonlijke pagina’s of mensen die geen enkele kennis hebben van websites bouwen. In de meeste gevallen biedt het pakket naast webhosting namelijk ook nog een sitebuilder aan. Dit is een eenvoudig te gebruiken programma waarmee je websites kan bouwen zonder er ook maar iets van te kennen. Het geheel werkt op een zeer grafische manier en wijst zich uit. Het nadeel ervan is de beperkingen die je kent. Zo zal je moeten kiezen uit een vooraf bepaald aantal achtergronden en ook de keuze in lettertypes en vormgeving is gelimiteerd.

Webhosting waar je voor moet betalen

Naast gratis pakketten kun je ook kiezen voor betalende pakketten. Afhankelijk van de prijs zal je meer of minder ruimte, mogelijkheden en ondersteuning krijgen. Ook hier krijg je naast webhosting een domeinnaam aangeboden, maar deze kun je veelal zelf kiezen. Op voorwaarde dat hij nog beschikbaar is natuurlijk. Daarenboven zal je website vrij zijn van reclame of banners en worden je bezoekers niet geïrriteerd door vervelend pop-ups. Zeker wanneer het een website voor een bedrijf betreft, is dit toch heel wat professioneler. Veel betalende pakketten bieden naast de domeinnaam en webhosting ook de mogelijkheid tot het gebruik van een sitebuilder, maar ook wie zelf een website kan bouwen, krijgt hier de mogelijkheid toe. Vaak is de sitebuilder bij betalende webhosting pakketten wat uitgebreider en kent mogelijkheden die je binnen een gratis pakket niet vindt. Op deze manier kan je de website heel wat meer naar je hand zetten.

Comments

comments