Je hebt het idee om een website op te staren maar je hebt webruimte nodig en een eigen domeinnaam, wat nu?

Het is bij de meeste mensen zo dat ze nog geen ervaring hebben met domeinnamen en webhosting als ze hun eerste website online gaan zetten. We zitten hier natuurlijk met een probleem aangezien de kennis van deze persoon in verband met webhosting en domeinnamen redelijk klein is.

Om het zo gemakkelijk mogelijk te houden kan je best een domeinnaam inclusief webruimte bestellen. Dit wilt dus zeggen dat je webruimte en je domeinnaam geregistreert worden bij hetzelfde bedrijf en ook direct gekoppeld worden aan elkaar. Als je deze apart besteld dan moet je nog een hoop dingen aanpassen die ervoor zorgen dat je website kan werken.

Je domeinnaam moet als het ware weten wat het IP adres is van je webruimte zodat deze de bezoeker kan doorsturen naar dit IP. Als de bezoeker dan doorgestuurd wordt dan kan deze de website bekijken. Als je een website bezoekt dan zie je dit natuurlijk allemaal niet maar het speelt zich wel achter de schermen af.

Goedkope webruimte

Bedrijf Prijs Specificaties Waarom?
Cloud86 €2,95
  • Schijfruimte: 50 GB
  • Dataverkeer: onbeperkt
  • Websites: 5
Grote korting vanaf 3 jaar
Onbeperkt dataverkeer!

Gratis verhuis website

De voordelen van het bestellen van een domeinnaam met webruimte

  • Domeinnaam en webruimte worden automatisch aan elkaar gekoppeld
  • Je moet zelf de nameservers niet configureren
  • Al wat je koopt is van 1 bedrijf, dit werkt makkelijker qua betalen en ondersteuning
  • Het is vaak ook goedkoper

Bij de meeste webhosting bedrijven is het zo dat je ervoor kan kiezen om direct een domeinnaam vast te leggen als je ook  bij hun een webhosting pakket gaat bestellen. Neem dus even een kijkje op onze “goedkope webhosting” lijst en kies een pakket uit dat goed bij je past.

Comments

comments