Soms kan het zijn dat je al webhosting hebt en op zoek bent naar een domeinnaam zonder hosting.

Bij de meeste webhosting bedrijven kan je ook apart domeinnamen registreren en deze koppelen aan je webhosting account. De reden waarom veel mensen dit doen is omdat het bij bepaalde bedrijven veel goedkoper is om domeinnamen te registreren. Een van de bedrijven die de meeste webmasters gebruiken om hun domeinnamen te registreren is TransIP. TransIP is de grootste speler in Nederland als het gaat om de registratie van domeinnamen. Het is niet de allergoedkoopste aanbieder van domeinnaam registratie maar de prijzen van TransIP zijn wel lager dan de meeste bedrijven. Zo kost het bij TransIP slechts €4,99 voor een .be domeinnam en slechts €7,49 voor een .nl domeinnaam.

De goedkoopste aanbieder van domeinnaam registratie is momenteel Versio. Bij Versio heb je al voor €3,29 een .be domeinnaam en de prijs van een .nl domeinnaam bedraagt slechts €3,99.

Domeinnaam koppelen aan hosting

Als je een domeinnaam zonder hosting registreert dan moet je deze nog koppelen aan het IP adres van de server waarop je webhosting account zit. Deze informatie vind je meestal terug in de email die je gekregen hebt nadat je de webhosting hebt gekocht. Indien je deze niet meer terug vind kan je natuurlijk nog altijd het webhosting bedrijf contacteren. Om het domeinnaam te koppelen aan onze webhosting account gaan we gebruik maken van ofwel de nameserver die we hebben gekregen van ons webhosting bedrijf of passen de DNS gegevens aan met het IP van onze server.

De DNS gegevens kan men niet altijd aanpassen aangezien men snel dingen fout kan doen waardoor de website onbereikbaar wordt. De DNS gegevens dien je aan te passen bij je registrar waar je je domeinnam hebt geregistreerd.

Comments

comments