Je bent nog jong en het lijkt je wel leuk om een eigen webhosting bedrijf op te starten. Een eigen webhosting bedrijf starten is niet zo eenvoudig als het lijkt er is veel kennis voor nodig en je moet enorm stressbestendig zijn zodat je je klanten altijd tevreden kan stellen.

Er is natuurlijk niets mis mee als je dit graag als hobby zou willen doen omdat je het leuk vind. Maar je kan beter beginnen om websites te hosten voor vrienden, famillie kenissen en misschien enkele lokale kleine winkels. Op deze manier kan je ervaring opdoen zonder dat je klanten veeleisend zijn en je tot de conclusie komt dat je hier eigenlijk te weinig kennis voor hebt.

Webhosting bedrijf starten via reseller hosting

Een van de eenvoudigste manier om hier toch aan te beginnen zonder al te veel aan je hoofd te hebben zoals server onderhoud netwerk storingen e.t.c. is om gebruik te maken van reseller hosting. Reseller hosting is in feite niets meer als gewone hosting waarbij je enkele admin functies bij krijgt. Zo kan je bijvoorbeeld nieuwe gebruikeraccounts aanmaken die je dan een bepaald hostingpakket geeft. Deze webhosting pakketten kan je volledig naar eigen wens alles samenstellen zodat je verschillende hostingpakketten kan aanbieden voor je klanten. Ook is alles whitelabel, dit wilt zeggen dat andere mensen niet kunnen zien dat je bij een bepaald bedrijf reseller hosting hebt afgenomen, het lijkt net of je je eigen webhosting bedrijf hebt.

Wat je wel moet onthouden is dat deze resellerhosting net zoals gewone webhosting ook zijn limieten kent. Zo heb je maar een bepaalde opslag schijfruimte en een vast maandelijks dataverkeer waar je je aan moet houden.

Een van de goedkoopste reseller hosting aanbieders is Versio die al voor €0,99 reseller hosting aanbiedt.

Ga naar de website van Versio

Comments

comments