Wanneer je een website hebt gebouwd, is het natuurlijk de bedoeling om die ergens op het internet te kunnen plaatsen zodat andere mensen hem kunnen bezoeken. Om dat te kunnen doen, heb je webhosting nodig. Dit houdt in dat je ruimte aankoopt bij iemand die je dan kan gebruiken om je website op te plaatsen. Afhankelijk van het bedrag dat je betaalt, zal je meer of minder ruimte krijgen. Tegenwoordig zijn er tal van bedrijven die webhosting aanbieden. Deze webhosting wordt bijna altijd gecombineerd met een domeinnaam. Deze heb je ook nodig omdat ze als adres voor je website fungeert. Wanneer je geen domeinnaam hebt, kunnen mensen je website onmogelijk terugvinden op het net.

 

Zoals gezegd kun je op het net een zeer uitgebreid aanbod vinden wanneer je webhosting zoekt. Het is dan ook aangeraden om niet halsoverkop een aankoop te doen, maar eerst voldoende te vergelijken. De prijzen voor webhosting kunnen enorm verschillen van aanbieder tot aanbieder en het is niet altijd waar dat een duurdere aanbieder een betere webhosting geeft. Wanneer je op zoek gaat, noteer je bij voorkeur wat elk pakket bevat en wat het kost. Daarnaast kun je ook nagaan of een aanbieder van webhosting wel betrouwbaar is en of er geen onverwachte kosten komen op een later tijdstip. Een klein, obscuur bedrijf is soms beduidend goedkoper, maar je kunt er niet op rekenen dat je site binnen enkele maanden nog online staat.

 

Naast webhosting zijn er verschillende aanbieders die ook een sitebuilder in hun pakket hebben gestoken. Met een sitebuilder kun je op een eenvoudige manier een website bouwen zonder enige kennis van bijvoorbeeld HTML of Joomla. Wanneer je een leek bent op dit gebied is dit pakket met webhosting, domeinnaam en sitebuilder wellicht heel wat interessanter voor je. Uiteindelijk kan je niets doen met webhosting wanneer je geen website hebt om online te zetten. Een andere mogelijkheid is het laten bouwen van een website door iemand die er wel iets van ken, maar dit is vaak bijzonder duur. Wanneer je dus maar een kleine eenmanszaak hebt of je wilt gewoon een persoonlijke pagina op het net zetten, is de sitebuilder een veel goedkopere oplossing.

Comments

comments