Hoe vind je een goede hosting provider?

Een van de dingen waar je mee te kampen gaat hebben is het vinden van een goede hosting provider. Een van de dingen die ik je alvast nu kan zeggen is dat je moet zoeken naar hosting die jij nodig hebt. Ga dus niet voor ongelimiteerde webhosting als je maar 1 kleine website moet hosten je gaat dan veel te veel betalen en je gaat er maar een klein deeltje van gebruiken. Laat je ook niet vangen door deze ongelimiteerde webhosting pakketten want deze zijn helemaal niet ongelimiteerd, ze zijn unmetered. Dit wilt zeggen dat er geen harde limiet op het dataverkeer staat. Ga je echter veel meer dataverkeer verbruiken dan de gemiddelde gebruiker dan kan het zijn dat ze je eens op de vingers gaan tikken.

Goede hosting

Over het algemeen zijn de grotere webhosting bedrijven in België en nederland redelijk goed. Zo heb je bijvoorbeeld Versio en Strato welke beide een goede hosting provider zijn maar Versio is de goedkoopste van de twee.

In Amerika zijn er minder kleine hosting bedrijven en wordt de markt gedomineerd door enkele grote spelers die ook op wereldvlak mee een van de grootste webhosting bedrijven zijn. Zo heb je Hostgator en Bluehost, de meeste mensen raden Hostgator aan omwille van zijn goedkope prijs en gebruiksvriendelijk controlepaneel.

Je kunt natuurlijk altijd voor een klein webhosting bedrijf gaan, dit hoeft daarom niet altijd duurder te zijn. Wat natuurlijk wel een nadeel is is dat je van deze kleine webhosting bedrijven meestal veel minder reviews vind om je mening op te baseren, je kan het zien als een blinde aankoop, je weet niet wat je kan verwachten.

Comments

comments