Als je op zoek bent naar goedkope webhosting in België dan kan dit nogal eens tegenvallen. hosting bedrijven in België houden zich voor het grootste deel tegen met webhosting voor bedrijven en niet voor de kleine particulier die voor slechts een paar euro per jaar webhosting wilt.  Nu zijn er wel al een paar bedrijven die de overstap gemaakt hebben, we zetten ze voor jou even op een rijtje.

Goedkope hosting in België

Er zijn toch een paar bedrijven die ook de budgetmarkt betreden. Immers heeft de gewone particulier geen 99,9999 uptime nodig en allerlei extra opties en services die ervoor zorgen dat de prijs van de hosting de pan uit schiet. Zo is het niet echt abnormaal dat men in België 4 of 5 euro per maand betaald voor een hostingpakket waarbij men slechts 50 MB schijfruimte heeft en slechts 1 GB dataverkeer mag gebruiken. Ze durven soms zelfs nog setup kosten vragen voor eenvoudige shared hosting. De tijd van de statische sites zonder video en afbeeldingen van hoge kwaliteit is voorbij, we hebben meer opslagruimte en dataverkeer nodig.

Waarom deze bedrijfjes blijven bestaan is waarschijlijk door vele mensen die er zich niet van bewust zijn wat ze nu werkelijk gaan nodig hebben voor hun website, ze denken dat ze wel zullen toekomen met die 50 MB opslagruimt. Vaak laten ze zich ook vangen aan de grais domeinnaam die ze er bij hun hosting krijgen. Maar om eerlijk te zijn, dit is echt geen meerwaarde meer. Domeinnamen kunnen al vanaf 3 à 4 euro per jaar bestelt worden, koop dus gewoon goedkope hosting en registreer je domeinnaam waar het het goedkoopste is.

Overzicht goedkope  hosting bedrijven in België

  • Mediawax | slechts 10 euro per jaar + gratis domeinnaam
  • Turtlehost | 5 euro per maand met onbeperkt dataverkeer (goed voor affiliates met veel websites)
  • Budgethost.be |11,88 euro per jaar

Wat nu juist je achterliggende reden is om hosting te kopen in België en niet in Nederland waar het veel goedkoper is, ik zou het niet weten maar kwa zoekmachine optimalisatie (SEO) scheelt het niets, dat kan ik je alvast vertellen.

Comments

comments