In dit artikel geven we je enkele gratis DNS services die je leven makkelijker kunnen maken indien je thuis een server hebt draaien.

Als je thuis zelf een server hebt draaien als gameserver of gewoon om je website te hosten dan is het natuurlijk het best dat deze server ook bereikbaar is via een domeinnaam aangezien mensen niet zo snel een heel IP adres onthouden t.o.v. een domeinnaam.

We gaan dit mogelijk maken dankzij een gratis DNS service. Wat deze DNS service doet is het koppelen van een IP adres aan een bepaald domein zodat mensen die op jouw gameserver willen spelen of je website willen bezoeken slechts een eenvoudige domeinnaam moeten intypen in de plaats van een heel IP adres. [dfrads id=6990214]

Gratis DNS service

Er zijn 2 type services, een gewone DNS service en een dynamische DNS service. Het verschil is dat bij de dynamische DNS serive zelfs het IP adres van de server mag veranderen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je thuis je server host en je IP adres dat je van je provider krijgt om de zoveel uur verandert. Bij vooral veel ADSL providers reset je IP adres om de 36 uur.

Een dynamische DNS service dien je ook te configureren in je router. Deze zal doorgeven aan de dynamische DNS service dat het IP verandert is zodat de domeinnaam gekoppeld kan worden aan je huidige IP adres.

Gratis DNS services:

DDNS of dynamische DNS instellen

Hieronder kan je zien hoe je de dynamische DNS configureert in je router. Alle gegevens zoals host name en user name krijg je van de gratis DNS service.

gratis dynamische dns

 

Natuurlijk ga je ook aan port forwarding moeten doen en je instellingen van je firewal moetne configureren als je wilt dat alles netjes gaat werken.

Comments

comments