Een gratis website bouwen is 1 ding maar gratis toegang hebben tot een volledig controlepaneel waarbij je de volledige functies van betaalde webhosting hebt is iets anders. Een gratis webhosting zonder reclame vinden waarbij je PHP en andere scripttalen kan gebruiken en een database kan aanmaken is niet zo eenvoudig. Ook bieden de meeste gratis webhosters enkel webhosting pakketten aan die een enorm klein dataverbruik mogen hebben per maand, bijna geen schijfruimte hebben en waar je geen domeinaam kan koppelen aan je website.

In België kan je gratis webhosting krijgen bij Hostingcompany als je een domeinnaam neemt. Een domeinnaam kost slechts €9,00 per jaar bij Hostingcompany.

logohostingcompany

 

 www.hostingcompany.be

 

Zo krijg je gratis webhosting zonder enige vorm van reclame. Er komen geen banner, tekstlinks of pop-ups van het bedrijf op jouw website te staan. Zeker een aanrader voor mensen die net beginnen met hun eigen website en iets meer controle willen over hun eigen website die ze bij een gratis blog niet hebben.

Het gratis webhostingpakket

  • 100 MB schijfruimte
  • 2 GB dataverkeer
  • 2 Email adressen

Als je voor Hostingcompany kiest heb je dus de mogelijkheid om een email adres op je eigen domeinnaam. Zeer leuk als je achternaam bijvoorbeeld nog niet vastgelegd is, dan krijg je dus jan@peters.be.

Indien nog meer mogelijkheden wilt dan kan je beter een betaald webhosting pakket kopen bij een van de budget webhosters. Een die ik zelf gebruik en ook kan aanbevelen is Versio waar je voor nog geen €6,00 per jaar een volledige webhosting hebt met een goede service en snelheid.

 

Comments

comments