Shared hosting heeft bij vele internet marketeers  nogal een vieze nasmaak, maar volledig onterecht. Het speelt namelijk geen rol of er veel websites op 1 server zijn gehost, google gaat je website hier echt niet lager door laten ranken in de zoekresultaten. Het grootste gevaar zit in het interlinking.

Wat is interlinking?

Met interlinking bedoelen we dat webmasters die meerdere websites bezitten zelf links naar hun websites gaan plaatsen en dit ziet google niet graag aangezien het niet natuurlijk lijkt. Wel even een kleine nuance, als je naar een website van jezelf linkt die relevant is met het onderwerp waarover schrijft of je plaatst in een artikel een link van een website die je net gestart bent dan iser  natuurlijk niets aan de hand. Waar google het moeilijk mee heeft als je onderling blijft linken naar als je websites ongeacht het onderwerp en relevantie.

Voorbeeldje

Website A -> B -> C -> D en websites B, C end D linken ook allemaal naar elkaar.

Als je dit toch wilt doen dan raden we je aan om eens te kijken naar SEO Hosting waarbij elke website op een ander klasse C IP adres wordt geplaatst.

Comments

comments