Wat zijn nu werkelijk de kosten die jij zou moeten maken als het gaat om webhosting? We bekijken het even in dit artikel.

De kosten van webhosting kunnen nogal behoorlijk oplopen naarmate men betere service en flexibiliteit vraagt, maar is dit wel nodig?

Je gaat in feite zelf moeten bekijken wat je nu werkelijk nodig hebt om jouw website of websites te kunnen hosten. Hieronder vind je een overzichtje van dingen waar je naar moet kijken bij het aankopen van webhosting.

Heb je kennis of wil je dit leren?

Dit is een van de belangrijkste vragen aangezien webhosting zeer goedkoop kan zijn als je zelf over enige kennis beschikt. Als je totaal geen kennis hebt van websites online zetten en als je hier ook de tijd niet wilt nemen voor dit te leren dan kan je al dag zeggen tegen de budget hosters want die gaan dit niet voor jou doen. De iets duurdere webhosting bedrijven zijn al sneller geneigd om de website voor jou online te plaatsen.

Hoeveel websites?

Hoeveel websites zoek je onder te brengen bij een webhosting bedrijf? In de meeste gevallen betekenen meer websites een hogere kost voor de webhosting. Bij de goedkopere pakkette biedt men vaak maar de hosting van 1 domeinnaam aan. Er zijn natuurlijk ook wel uitzonderingen zoals Versio waarbij je tot wel 25 domeinnamen kan plaatsen op het kleinste pakket.

 

Maakt je website gebruik van een database?

Als je website gebruik maakt van een database dan betaal je meestal iets meer dan webhosting waarbij je enkel statische websites kan hosten. Het verschil tussen statisch en dynamische websites is dat dynamische websites hun data halen uit een database die altidj aangepast kan worden. Statische websites halen hun informatie daarentegen uit een gewoon HTML of PHP bestand en is dus minder flexibel.

 

Hoeveel schijfruimte en dataverkeer heb  je nodig?

Dit is als beginneling natuurlijk moeilijk in te schatten maar voor een gewone website met 20-50 bezoekers per dag kom je normaal wel toe met 100 MB schijfruimte en 2 GB dataverkeer. Dit geld natuurlijk niet als je veel video’s en grote bestanden aanbiedt.

 

Wil je 100% betrouwbaarhed?

Als je een belangrijke website wilt onderbrengen zoals een webshop of de website van een bedrijf dan vermijd je best de goedkopere webhosting bedrijven. Als je een een belangrijke site host dan wil je 24/7 het bedrijf kunnen bellen zodat problemen in enkele uurtje kunnen worden opgelost. Let wel op! je gaat bereid zijn om hier flin voor neer te leggen want zulke hosting vind je niet voor een europ per maand.

 

Conclusie

De prijs van webhosting kan enorm hard variëren naar gelang de eisen van de klant. Bekijk dus eerst goed wat jouw eisen zijn zodat je bepaalde hosting bedrijven al kan wegschrappen

 

Comments

comments