Bij het kopen van webhosting is het zeer belangrijk dat je weet wat je koopt, je wilt natuurlijk geen kat in een zak kopen.

Vergelijk dus altijd eerst de webhosting waar je interesse in hebt. Zo kan het zijn dat je meerdere domeinnamen moet plaatsen op je hosting account. Dit is bij sommige hosting bedrijven niet aangegeven en indien je geen grondig onderzoek doet dan zit je met webhosting waar je in feite niets mee bent.

Een oplossing tot dit probleem is het vergelijken van de hosting en indien nodig het contacteren van het bedrijf. Je stelt een lijst samen waarin de dingen staan die jij nodig hebt om je websites goed te kunnen laten draaien. Het webhosting bedrijf in kwestie zal dan nagaan of deze dingen mogelijk zijn of niet. Op deze manier weet je altijd zeker dat je iets koopt waar je werkelijk iets mee bent.

De prijs van webhosting vergelijken

Het is ook belangrijk om de prijs van webhosting te vergelijken. De markt is zo groot en er zijn enorm veel bedrijven. Dit heet als gevolg dat de prijzen zeer uiteenlopend zijn. Het vergelijken van de prijzen kan je bijvoorbeeld doen aan de hand van onze Top 10 goedkope webhosting lijst.

Sta er ook altijd bij stil dat je niet persé ongelimiteerd dataverkeer en schijfruimte nodig hebt. Ga na wat je website zo ongeveer zou kunnen verbruiken en verdubbel dit. Op deze manier zit je altijd veilig indien je website plots populairder wordt en meer verkeer gaat trekken.

 

Comments

comments