Reseller hosting is een hosting pakket waarbij je meer rechten hebt dan gewone shared webhosting. We hebben hieronder even een opsomming van de voordelen van reseller hosting neergezet.

Meerdere gebruikers aanmaken

Een van de voornaamste waarom mensen een reseller pakket kopen is omdat het dan mogelijk is om meerdere gebruikers aan te maken. Meerdere gebruikers kunnen voordelig zijn om de volgende redenen.

  • Als webdesigner kan het handig zijn om de websites van klanten gescheiden te houden
  • Het wordt mogelijk om zelf webhosting aan te bieden
  • Grotere veiligheid als je bijvoorbeeld met meerdere mensen aan een bepaalde site werkt zodat ze niet aan de andere websites kunnen.

Hosting met Meerdere Domeinen

Nog een grote reden waarom mensen vaak voor een reseller hostingpakket kiezen is omdat sommige shared webhostingpakket slechts 1 domeinnaam per hostingpakket aanbieden. Dit wilt natuurlijk zeggen dat je per website een nieuw webhostingpakket moet kopen en dit komt dan nogal duur uit. Dankzij reseller hosting is het mogelijk om meerdere domeinen te hosten. Hoeveel domeinen je op je hosting pakket mag zetten hangt af van de hostingprovider.

Verschillende IP’s per hostingpakket

Als je beschikt over reseller webhosting dan is het mogelijk om verschillende IP’s aan elk  hostingpakket te koppelen.

Voordelen van verschillende IP’s per hosting pakket:

  • Via reverse IP kan je alle website op een bepaald IP adres achterhalen. Op deze manier bescherm je jezelf hiertegen
  • Meerdere IP’s voor SEO waardoor je naar je eigen websites kan linken en hierdoor hoger kunt komen in google

Naast de IP’s kan men ook de nameservers aanpassen per hostingpakket.

Reseller Backup van users

Met een reseller account kan je een backup laten maken van alle gebruikers of een bepaalde selectie van gebruikers op je server. Het voordeel van de reseller backup t.o.v. de shared hosting backup is dat deze backup via een cronjob kan. Dit wilt zeggen dat je bijvoorbeeld dagelijks een backup kunt maken zodat je zeker weet dat je een recente backup van je websites hebt.

Ticketsysteem

Als je zelf webhosting gaat aanbieden of je hebt bijvoorbeeld een paar klanten als webdesigner die ook hosting bij jouw hebben afgenomen dan is het natuurlijk van groot belang om een support systeem aan te bieden dat overzichtelijk is. Een reseller hosting is voorzien van een handigticketsysteem zodat je op een makkelijke manier de vragen van je klanten kan beantwoorden.

lijst van reseller hosting providers

Comments

comments