Als je net nieuwe webhosting hebt aangeschaft kan het soms zeer verstandig zijn om de uptime van je hosting provider/website te checken met een online tool.

Hieronder vind je 5 gratis tools waarmee je de uptime van je website kunt checken. Deze tools hebben vaak ook een betaalde versie waarbij je een hoger aantal keren per dag kunt controleren of de website werkt en vaak ook meerdere website kunt checken.

Gratis website uptime checkers

Naam Aantal websites Interval Notificatie  Website
1 uptimecontrol.net 20 elke 3 minuten SMS, email, slack, discord, telegram, webhook uptimecontrol.net
 2 Uptimerobot 50 elke 5 minuten SMS, email, Twitter uptimerobot.com
 3 Mon.itor.us 1 elke 30 minuten SMS, email mon.itor.us
 4 Pingdom 1 elke 5 minuten SMS, email, iPhone app pingdom
 5 Basicstate geen limiet elke 15 minuten SMS, email basicstate.com
6 100Pulse 2 elke 15 minuten email, Google gadget 101pulse.com

De meeste van deze website tonen je ook wekelijks of maandelijks een uitgebreid rapport met de tijden en percentages dat je website down was. Dankzij het rapport kan downtime op vaste uren opsporen en verhelpen.

Ping of volledige check op foutmeldingen?

Hoe deze uptime checkers precies werken hangt af van de complexiteit. Zo heb je tools die slechts een ping doen van de domeinnaam/ip adres maar deze geven niet een juist beeld aan van de status van je website. Zo kan je website een MySQL error hebben doordat de database server van jouw hosting provider down zijn of een ander technisch probleem waarbij er wel een reactie op de ping komt maar geen website wordt weergegeven. Andere tools downloaden dan weer de website net zoals wij met onze browser doen en zien dus ook de foutmeldingen indien er iets foutloopt met de website. Bij de meeste kan je kiezen voor een melding via email, sms of twitter als de website niet meer te bereiken is.

Comments

comments