Indien je een .BE domeinnaam wilt kopen of verkopen aan iemand anders dan is het noodzakelijk om een procedure te volgen die afhankelijk is voor de TLD. Met TLD bedoelen we top level domain of wel de Belgische extensie. Deze procedure is ook noodzakelijk als je zelf de domeinnaam wilt houden maar veranderen van registrar of hostingbedrijf.

Het wijzigen van de registrar of hostingbedrijf waar je domeinnamen staan kan zeer voordelig zijn als deze registrar een lager tarief aanbiedt voor het registreren of verlengen van domeinnamen.

Voor vele domeinnamen volgt er een een andere verhuisprocedure, het wordt dus aangeraden om op de hoogte te zijn van de procedure zodat de verhuizing van de domeinnaam vlekkeloos verloopt en men niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe verloopt de verhuizing va een .BE domeinnaam?

  1. De huidige houder vraagt via DNS.be de transfercode aan door de WHOIS van de domeinnaam op te vragen en onderaan te klikken op “aanvragen transfercode”
  2. De huidige houder ontvangt de transfercode op het emailadres waarmee de domeinnaam is geregistreerd
  3. De koper van het domeinnaam (of de houder zelf indien verandering registrar) vraag via zijn hosting of registrar de verhuis aan van het domeinnaam via de verkregen transfercode
  4. Er wordt een check uitgevoerd door DNS.be of alles klopt en de domeinnaam wordt daarna verhuist (de duur van een verhuizing is rond de 24 a 48 uur)
  5. Na de verhuizing pas je de nameserver gegevens aan bij je nieuwe hosting of registrar zodat je domeinnaam gekoppeld is aan je webhosting

Als je de bovenstaande stappen volgt dan verhuis je vlekkeloos en snel je domeinnaam.

Comments

comments