Een van de leuke dingen die Versio heeft is het Bulkbeheer voor domeinnamen. Het bulk beheer voor domeinen maakt het voor webmasters met veel domeinnamen veel makkelijker om hun domeinen te beheren te categoriseren. Vooral het categoriseren van domeinnamen is zeer belangrijk als je enkele 10 tallen tot honderden domeinnamen hebt.

Wat kan je doen met bulk beheer?

  • Domeinnamen categoriseren zodat alles overzichtelijk blijft
  • in 1 een keer de whois gegevens (houder) van tientallen domeinnamen veranderen
  • Nameserver aanpassen voor alle domeinnamen tegelijk
  • DNS template maken en toepassen op meerdere domeinnamen
  • Bulk verlenging van domeinnamen

De meeste dingen die we hierboven aangeven spreken voor zich maar er is er 1 bij die we wat uitgebreider gaan bespreken, namelijk de DNS template.

DNS Template aanmaken

Sommige webmasters hebben een VPS of dedicated server en draaien hier geen nameserver op. Om de domeinnamen dan correct te laten werken en dus te koppelen aan het IP adres van je VPS of dedicated server moet je de DNS gegevens wijzigen. De DNS gegevens wijzigen is bij de meeste providers zeer eenvoudig. Ook bij Versio is het wijzigen van de DNS gegevens van een domeinnaam zeer eenvoudig maar wat als je tientallen domeinnamen hebt?

Ten eerste is het al zeer vervelend om bij de registratie van een nieuw domein weer keer op keer de DNS gegevens handmatig te moeten ingeven. Ten tweede is het nog lastiger om al de DNS gegevens te wijzigen wanneer het IP van je VPS of dedicated server wijzigt. De wijziging van een IP adres van een server valt vooral voor bij een verhuizing naar een ander hosting bedrijf. Als men bij hetzelfde hostingbedrijf gaat maar wel naar een andere server verhuist dan is het vaak mogelijk om het IP adres mee te laten verhuizen naar de nieuwe server.

De oplossing van Versio is om webmasters toe te laten om DNS templates aan te maken. Een DNS template kan je zeer eenvoudig aanmaken in enkele minuten en daarna toepassen op de domeinnamen die je wilt. Het formulier dat je moet invullen ziet er net hetzelfde uit als bij de wijziging van een de DNS gegevens van 1 domein. Het verschil is dat deze template kan worden opgeslagen onder de naam die jij kiest en dan later worden toegepast op alle domeinnamen in je portfolio.

DNS template

Na het aanmaken van de Template voor je DNS settings komt deze bij je DNS templates te staan en wordt het aantal domeinnamen die deze settings gebruiken weergegeven.

DNS bulk beheer

Het spaart je tijd uit en maakt alles veel overzichtelijker.

Meer info op versio.be

 

 

 

Comments

comments