We hebben het allemaal wel eens voorgehad, we hebben een leuke domeinnaam op het oog maar deze is helaas niet meer beschikbaar. Wat kunnen we doen wanneer een domeinnaam niet meer beschikbaar is?

Wel er zijn enkele mogelijkheden

Een afgeleid woord of meervoud

We kunnen een afgeleid woord of samenstelling gebruiken in onze domeinnaam zodat we nog altijd een goed domeinnaam hebben. Zo kunnen we bijvoorbeeld het domein voetballen.be registreren wanneer de domein voetbal.be al bezet is

Een domeinnaam met een zwevend streepje

Een domeinnaam met een zwevend streepje wordt meestal niet aangeraden omdat dit niet zo mooi staat. het wordt ook veel door spammers gebruikt. Wat natuurlijk wel het voordeel is van een domein met een zweven streepje is dat ze bijna allemaal nog vrij zijn. De kans dat je jouw domeinnaam kan registreren is dus groot.

Merkenrecht/bedrijfsnaam

Idien het gaat om een merk of bedrijfsnaam dan is er een hoge kans dat je de domeinnaam kan opeisen. Bij een vastgelegd merk gaat dit veel makkelijker dan bij een bedrijfsnaam want men kan dezelfde domeinnaam als jouw bedrijfsnaam gebruiken zolang ze niet in dezelfde sector aanwezig zijn. De datum van registratie en datum van deponering van de merknaam speelt ook een rol.

Een domeinnaam met een andere extensie registreren

Naast het .be domein zijn er nog andere domeinnaam extensie die men kan gebruiken. Men moet natuurlijk wel oppassen dat men geen domein extensie registreert dat gebonden is aan een bepaald land. Als je bijvoorbeeld een .nl domein registreert dan zal deze het veel beter doen in google.nl en zal deze eerder moeite hebben om hoog te komen in google.be

Er zijn wel enkele domeinnamen waarbij je via google webmaster tools het land kan instellen

Enkele domeinnamen waarbij dit kan:

  • .COM
  • .NET
  • .ORG
  • .NET
  • .EU
  • .INFO
  • .BIZ

Het toevoegen van woorden in je domeinnaam

Soms kan je ook een woord toevoegen dat wel samen zou kunnen gaan met je domeinnaam zoals bijvoorbeeld livevoetbal.be. Het woord live kan zeer goed samen met voetbal.

Wees creatief met je domeinnaam

De laatste manier om een nieuw domeinnaam te bedenken indien het originele niet meer beschikbaar is is creatief zijn. Er zijn vele domeinnamen die hoog in google staan voor bepaalde zoekwoorden maar het woord totaal niet in de domeinnaam hebben staan. Het voordeel van een creatieve domeinnaam is dat deze vaak goed in het geheugen blijft van de bezoekers. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je meer terugkerende bezoekers gaat hebben.

 

Comments

comments