In sommige gevallen hebben we liever niet dat iedereen zomaar kan zien wat onze naam en adresgegevens zijn. In dit geval kunnen we gebruik maken van private whois gegevens.

Er zijn eigenlijk 2 soorten private whois gegevens. Soms kan je de domeinnaam op de gegevens van het hosting bedrijf laten zetten. In dit geval staat je telefoonnummer en adres er niet meer op maar je naam blijft nog altijd op de whois pagina staan. Sommige hosting bedrijven vragen hier extra voor en andere doen het gratis, dit hang volledig van het hosting bedrijf af waar je je websites hebt ondergebracht.

Dan heb je nog een andere vorm van private whois gegevens waarbij bijna al je persoonlijke gegevens vervangen worden door die van het bedrijf, inclusief het email adres. Men moet wel onthouden dat dit niet mogelijk is voor alle domeinnamen, zo is dit niet mogelijk voor .nl en .be domeinnamen, het is enkel mogelijk voor generieke domeinnamen zoals .com, .net, .org, .info etc. Een nederlands bedrijf dat dit voor je kan regelen is Versio. Bij Versio kan je een anonieme houder selecteren waardoor de whois gegevens privé zullen worden. Deze optie kost eenmalig slechts €5,00 per domeinnaam.

Er zijn ook webhosting bedrijven waarbij je gratis whois protection krijgt, dit kan bijvoorbeeld bij godaddy.com, een van de grootste registrars in de wereld.

 

Comments

comments