Als bedrijf maar in feite voor iedereen, kan het zeer handig als men naast een eigen domeinnaam ook een persoonlijke E-mailadres heeft. Met een persoonlijk E-mailadres bedoelen we niet een Hotmail of Gmail account, we hebben het hier over een E-mailadres dat gekoppeld is aan jouw eigen domeinnaam. Het oogt niet alleen mooier maar is als bedrijf onmisbaar en komt gewoonweg veel professioneler over.

Speciaal pakket met enkel email en domeinnaam (email hosting)

Combell biedt een IMAP/POP3 pakket aan waarmee je een eigen domeinnaam kan gebruiken als je zakelijk email adres.

Bekijk aanbieding email hosting

Eigen Domeinnaam Ja
Aantal mailboxen 1
Grootte mailbox 1 GB
Virusscanner Ja
Anti Spam scanner Ja
Catchall Ja
Aliases Ja
Beveiligde IMAP en POP3 Ja
Gebruiksvriendelijk controlepaneel Ja
Prijs € 1,00

Bezoek Website

Indien je ook op zoek ben naar webhosting kan je een van de onderstaande bedrijven gebruiken, of ook webhosting bestellen bij Combell. Let dus op, het bovenstaande pakket van Combell bevat enkel een eigen emailadres!

Betrouwbaar, professioneel en mee met de technologie

Een bedrijf dat nog werkt via @telenet.be of @skynet.be lijkt niet alleen minder professioneel en betrouwbaar, het zegt ook iets over het bedrijf zelf. Een bedrijf met een eigen website/domein en een gekoppeld E-mailadres toont dat ze zeker niet stilstaan en mee zijn met de technologie. Het blijft nog altijd lachwekkend dat de overheid slechts de laatste jaren KMO’s en zelfstandigen heeft aangespoord om ook hun domeinnaam te registreren.

Hoe maak registreer ik een domeinnaam en koppel hier mijn E-mailadres aan vast?

Het registreren van een domeinnaam is kinderspel. Kies een van de onderstaande bedrijven en check of je domeinnaam nog vrij is. Als deze niet meer vrij is dan kun je ofwel onderhandelen met huidige eigenaar of een variant op dat domein registreren. Als je een bedrijf met een merkenrecht hebt dan moet men vaak zelfs niet onderhandelen maar dan kan men deze opeisen.

Registreer je domeinnaam bij een van de onderstaande hosting providers, deze zijn bij de goedkoopste in België en Nederland.

Bedrijf .BE .NL .COM .EU .NET .ORG .INFO Website
Neostrada €2,95 €1,95 €8,99 €4,95 €8,99 €8,99 €9,95 Bezoek Website
versio €6,99 €5,99 €11,99 €6,99 €13,99 €13,99 €11,99 Bezoek Website
argeweb €6,95 €1,95 €6,95 €1,95 €6,95 €6,95 €9,95 Bezoek Website

Als je je domeinnaam en hosting pakket bestelt hebt dan ontvang je na betaling een email met alle informatie om in te loggen op het controle paneel van je hosting provider. Als je je domeinnaam afzonderlijk gekocht hebt dan zal je deze 2 eerst moeten koppelen vooraleer je gebruik kunt maken van je persoonljke E-mailadres.

Het E-mailadres aanmaken

Hoe je nu precies een E-mailadres aanmaakt hangt volledig af van het controlepaneel. We hebben ervoor gekozen om de 2 meest gebruikte controlepanelen te behandelen aangezien sommige hosting providers een custom controlpanel hebben.

Adres aanmaken in DirectAdmin

1. Log in op je controlepaneel via www.jouwdomeinnaam.be:2222, gebruik de gebruikersnaam en wachtwoord dat je gekregen hebt van je hosting provider om in te loggen.
2. Klik op E-mail accounts onder de categorie E-mail management
3. Klik op Create mail account
4. Kies een gebruikersnaam en wachtwoord, de gebruikersnaam wordt je E-mail account
5. De E-mail quota bepaald de grootte van de inbox van jouw E-mailadres, stel deze in op 0 als je geen limiet wilt. Let wel op! de ruimte die je E-mails innemen wordt meegerekend bij de totale ruimte van je hosting pakket.

Video tutorial voor het aanmaken van E-mail adressen in DirectAdmin

Adres aanmaken in cPanel

1. Log in op je cPanel account via www.jouwdomeinnaam.be/cpanel met de gegevens die je van je hoster hebt gekregen
2. Je zit nu het scherm met alle functies van cPanel,
3. Scroll naar de Mail categorie en klik het icoontje “E-mail accounts”
4. Kies een gebruikersnaam in en check voor de zekerheid of jouw domeinnaam rechts is geselecteerd
5. Klik op create en voila, je eigen E-mailadres is aangemaakt

Video tutorial voor het aanmaken van adressen in cPanel

Bij zowel DirectAdmin als cPanel kan je de gegevens bekijken die je nodig hebt om je E-mailadres te kunnen laten werken in een E-mail client zoals Outlook van Microsoft.

Combinatie van naam en achternaam als E-mailadres

Als je geen bedrijf bent dan is het zeker leuk om bijvoorbeeld je achternaam te registreren. Zo kan Peter jansens bijvoorbeeld jansens.be registreren als deze nog vrij is. Het resultaat is dan het E-mailadres peter@jansens.be, een zeer uniek en mooi E-mailadres.

Comments

comments