Hosting in Nederland – Nederlandse webhosting vergelijken

Als je op zoek bent naar webhosting, dan bots je al snel op de hoge Belgische prijzen. Belgische webhosting is nog altijd een van de duurdere landen om je website online te plaatsen. Landen zoals Amerika en Nederland bieden al voor een lange tijd hosting diensten aan tegen goedkope prijzen.

Hosting Bedrijven in Nederland

Vergelijk de prijzen en specificaties via de onderstaande tabel.

Rank Bedrijf Prijs Specificaties Waarom?
1 versio
€5,99
  • Schijfruimte: 5 GB
  • Dataverkeer: onbeperkt
  • Domeinnamen: 2
Bezoek Website
2 Neostrada €10,39
  • Schijfruimte: 100 GB
  • Dataverkeer: onbeperkt
  • Domeinnamen: 5
 
Bezoek Website

Domeinnamen kopen is vaak veel goedkoper

Het kopen van domeinnamen is ook vaak veel goedkoper bij Nederlandse hosting bedrijven. Hierachter ligt niet direct een bepaalde reden buiten het feit dat Belgische bedrijven vaak gewoon meer doorrekenen aan hun klanten want als ze beiden registrar zijn bij SIDN of DNS dan kopen ze zelf hun domeinen in tegen dezelfde prijs. Een domeinnaam is niet slechter omdat je hier minder voor betaald hebt, het hosting bedrijf legt het domein vast met jouw naam en adres gegevens en jij kan deze koppelen aan je website, niets meer niets minder. Zoek dus een betrouwbare partij waarbij je je domeinnamen kan registreren aan goedkope prijzen en neem desnoods je webhosting in België af als je toch persé een Belgische hoster wilt.

De locatie van de hosting heeft invloed op de snelheid

Alhoewel het internet een enorm snel medium is waarbij de landen met elkaar verbonden zijn via grote netwerken van glasvezel blijft er nog altijd merkbare vertraging indien de locatie van de server waar je website gehost is te ver weg ligt. Dit is een van de voornaamste redenen waarom mensen minder snel Amerikaanse hosting nemen voor hun websites. Nu is dit deels waar, een website laden die gehost wordt in Amerika zal iets langer duren. Toch is het mogelijk om je websites bij een amerikaanse provider onder te brengen zodat je kan genieten van de goedkope prijzen waarbij de laadtijden nog acceptabel zijn. kies voor een bedrijf dat zich aan de oostkust bevindt (New York), hier zal de connectie iets sneller zijn.

In sommige vallen is een iets tragere website gewoon niet acceptabel, denk aan een webshop of een bedrijfswebsite. In dit geval kies je best voor Nederland welke lage prijzen biedt en even snel is als Nederland. Het is trouwens zo dat er vele Belgische hosting bedrijven hun server ook gewoon in Nederland hebben staan, er is dus buiten de prijs niet zo’n groot verschil.