Windows media streaming is de ideale manier om tegen een zeer goede kwaliteit aan online video broadcasting te doen. Voor video streaming is het ook mogelijk om te kiezen voor Flash streaming. Deze methode voor het uitzenden van videobeelden is echter duurder t.o.v. Windows media streaming hosting. De kwaliteit van de stream hangt af van de connectie (voor haperingen) en van de bitrate (kwaliteit van het beeld en de audio). We raden dus steeds aan om voor een hosting provider te kiezen die een hoge bitrate kan leveren op stabiele servers. Of de servers zeer stabiel zijn kan je natuurlijk niet direct te weten komen maar let dus zeker op de bitrate.

Videostream hosting bij IC-Hosting

Provider: Ic-hosting.nl

Pakket Prijs Slots Bitrate
WM 10 €15,00 10 500
WM 50

€65,00

50 500
WM 100 €100,00 100 500

Meer informatie of bestellen kan op https://www.ic-hosting.nl

Voor deze vorm van video streaming betaal je maandelijks voor een pakket met een vast aantal slots.  Het aantal beschikbare slots bepaalt hoeveel mensen er naar je stream kunnen kijken of beluisteren. Als je het aantal kijkers/slots verhoogt kan jouw stream dus meer mensen bereiken maar dit zorgt uiteraard voor een verhoging van de prijs aangezien de hoeveelheid dataverkeer die je gebruikt natuurlijk mee stijgt.[dfrads id=6990214]

Push of pull methode met Windows media encoder 9?

De video en audio die jij wilt uitzenden naar het internet loopt via een media server welke samenwerkt met Windows media encoder. Er zijn 2 manieren om jouw video beelden inclusief audio bij te server terecht te laten komen zodat deze de videostream beschikbaar kan maken voor luisteraars/kijkers. Bij de Push methode gaan we via onze computer zelf de verbinding initialiseren en de data doorsturen naar de mediaserver. Bij de pull methode gaat de server zelf contact maken met onze Windows media encoder en en zal de stream als het ware naar zichzelf toe pullen. Deze methode heeft wel als nadeel dat een vast (statisch) IP adres nodig is. In Nederland vormt dit minder een probleem omdat daar meer gebruik wordt gemaakt van statische IP adressen. In België worden echter meer dynamische IP adressen gebruikt en raden we dus aan om te streamen naar de server via de push methode.

Meer info hier

Comments

comments