Indien je met een CMS systeem zoals WordPress, Magento of Drupal werkt dan kom je bij sommige hosting providers al snel problemen tegen. Deze CMS systemen kunnen vaak redelijk wat geheugen eissn van PHP en de geheugenlimiet van PHP is bij sommige hosters nogal redelijk laag.

De reden van een te laag geheugen voor PHP

Er is een simpele reden waarom providers bij een shared hosting omgeving kiezen voor een laag geheugen voor PHP. Niet iedereen is evengoed in het programmeren van scripts en vele scripts zijn dus nogal gulzig als het gaat om memory. Om de rest van de klanten hun websites veilig te stellen wordt er duus een lage limiet toegekend aan het PHP proces voor elke website.

Hoe verhoog ik zelf de PHP geheugenlimiet?

Het is bij sommige webhosting providers mogelijk om deze limiet zelf te verhogen. Als alle onderstaande methodes niet werken dan zul je moeten vragen aan je huidige hoster om deze opties aan te zetten of een nieuwe hoster te zoeken waarbij je bijvoorbeeld wel een PHP.ini bestand kan aanmaken. Als je zelf een server hebt dan pas je gewoon het PHP.ini bestand aan op je server zelf, de onderstaande methodes zijn voor shared hosting waarbij je midner vrij bent in het aanpassen van proces gerelateerde configuratie bestanden.[dfrads id=5893214]1. PHP.ini bestand aanmaken in de rootfolder van je website en aanvullen met de onderstaande code. De aanpassing zou direct zichtbaar moeten zijn.

memory_limit = 64M
2. De limiet verhogen via .htaccess. Maak een .htaccess bestand aan in de rootfolder van je site en plaats de onderstaande code in het bestand.

php_value memory_limit 64M
3. De aanpassing maken in het CMS zelf.

Drupal: voeg "ini_set('memory_limit', '64M');" toe aan settings.php
WordPress: voeg "define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');"toe aan je wp-config bestand
Joomla: voeg "ini_set('memory_limit','64M');" toe aan index.php zowel i nde root als in de adminisrtator folder
phpBB: voeg "ini_set('memory_limit', '64M');" toe aan common.php

Deze aanpassingen zijn voor veel plugins/addons onmisbaar aangezien ze niet kunnen werken met weinig geheugen.

Comments

comments