Als je hosting provider slechts 1 database toestaat maar je wel meerdere domeinen kan hosten of je wilt gewoonweg een nieuwe wordpress installatie op een subdomein, dan kom je al snel een probleem tegen. De standaard instellingen van wordpress zorgen er namelijk voor dat er slechts 1 MySQL database per website gebruikt kan worden.

Meerdere websites op 1  MySQL database dankzij $table_prefix

de $table_prefix setting zorgt ervoor dat je zelf kan kiezen wat de prefix zal zijn van de tables die wordpress zal aanmaken. Standaard staat deze op “wp_” en dit hebben ze natuurlijk gedaan om alles overzichtelijk te houden. Wil je echter meerdere wordpress sites in 1 database dan volstaat het om dezelfde database te gebruiken met een kleine aanpassing van de $table_prefix regel.

Verander de $table_prefix regel in iets waardoor je weet dat dit de database is van een bepaalde wordpress website. Als jouw website www.spelletjesspelen.be is dan kan je de prefix van de tabel bijvoorbeeld veranderen in $table_prefix  = ‘spelletjesbe_’. Na de wordpress installatie zullen de tabellen zijn aangemaakt met de prefix “spelletjesbe_” en blijven je ‘wp_’ tabellen van je andere website intact.

Je hoeft trouwens geen andere gebruikersnaam aan te maken voor de desbetreffende database, dit mag gewoon dezelfde database gebruikersnaam zijn voor al je wordpress websites.

Bespaar op je hosting kosten

Dankzij dit trucje kan je bij vele hosters redelijk wat geld besparen omdat je niet hoeft te upgraden naar een duurder pakket.

Comments

comments