Of je snelle webhosting hebt hangt af van enkele factoren. Zo kan je webhosting heel snel zijn maar je site kan erg slecht geschreven zijn waardoor de website traag laadt. Als er toch problemen zijn met de snelheid van je website dan komt dit vaak doordat je op een shared webhosting account zit. Dit wilt dus zeggen dat je met meerdere mensen op 1 server zit.

Het nadeel van shared webhosting

Het nadeel van shared webhosting is dat je zelf geen toegang hebt tot de hardware of het besturingssysteem waarop de webhosting draait. Indien je je in deze situatie bevind dan zijn er toch nog enkele dingen die je zou kunnen doen om de snelheid van je webhosting te verbeteren en dus je websites sneller te laten laden. Wat men vooral moet onthouden is dat het upgraden van je webhostingpakket geen invloed gaat hebben op de laadtijd van de website aangezien het enige wat je meer krijgt dataverkeer en opslag zal zijn.

Caching

Ook al heeft men geen toegang tot het besturingssysteem of de configuratieinstelling van bijvoorbeeld Apache, er zijn nog altijd manier om het sneller te maken.

Een van deze manieren is caching van data die veel wordt opgevraagd. Als men het wordpress platform gebruikt om websites te maken dan kan men een van de onderstaande plugins downloaden die ervoor zorgen dat je websites worden omgezet naar statische pagina’s. Dit zorgt ervoor dat er geen queries meer moeten worden gemaakt naar de database server. Dit proces (queries) is een van de voornaamste redenen waarom sommige websites traag laden, vooral als de database server overbelast is.

WP super cache

WP hyper cache

W3 total cache

Er zijn ook caching mogelijkheden voor andere platformen zoals Magento waarbij caching al standaard is ingebouwd. Wil je Magento nog meer versnellen? dan kan je Lightspeed full page caching gebruiken. Let wel op! dit kost redelijk wat geld en is eigenlijk vooraal voor Magento webshops die duizenden bezoekers per dag hebben.

Voor vele platformen is er een soort van caching methode beschikbaar vaak unsupported en gemaakt door fanatiekelingen maar ze zijn er wel.

Verhuizing naar andere server aanvragen

Hosting bedrijven hebben enorm veel servers. Ze proberen de prestaties van elke server goed te houden maar met zoveel servers kan het zijn dat enkele servers meer belast worden dan andere servers. Wat je dus zou kunnen vragen aan het webhosting bedrijf waar je bij zit is om een verhuizing naar een andere server aan te vragen. ze zullen je dan hoostwaarschijnlijk plaatsen op een van de nieuwe servers waar nog veel minder mensen op zitten. je moet altijd goed onthouden dat dit een shared omgeving is. Dit wilt zeggen dat je de fysieke server deelt met andere mensen. Het aantal mensen dat op een fysieke server zit maakt niet zoveel uit, het gaat eerder om het aantal bezoekers dat de websites krijgen die op de server staan.

Je website optimaliseren voor snelheid

Als laatste kun je nog sleutelen aan je website zelf. Lees het artikel website sneller maken voor meer informatie.

Comments

comments