Godaddy is een van de grootste spelers qua webhosting en domeinnamen op het internet. Iedereen kent de controversiele reclame spotjes wel van de sexy vrouwen in strakke outfits. Voor hun laatste reclamespot hebben ze zelfs gebruik gemaakt van onze eigen Jean-Claude Van Damme. In deze review van Godaddy bekijken we de verschillende soorten webhosting die Godaddy aanbiedt.

 

De hosting pakketten

Het eerste waar we je voor moeten waarschuwen is dat er 2 soorten hosting pakketten zijn. Je hebt de website builder pakketten waarbij je makkelijk online een website kan aanmaken zonder enige kennis van HTML, PHP en CSS. Let op! deze hosting bevat geen mogelijkheid tot gebruik van een database of het draaien van andere scripts.

De website builder is in feite zeer geschikt voor een eenvoudige bedrijfswebsite tegen een zeer goedkope prijs. Je kan kiezen uit enorm veel layouts die je gratis mag gebruiken, de snelste manier om je website online te krijgen.

Website builder (zonder database)

De gewone sitebuilder webhosting waarbij men dus een eenvoudige website kan maken zonder gebruik te maken van een database. Een statische website dus.

Pakket Gratis domein? Aantal layouts Webruimte Dataverkeer Email adressen? Mobile site? Prijs
Personal ja 50 1 GB 150 GB nee nee €0,79
Business ja 300 10 GB 500 GB 5 ja €3,59
Business Plus ja 300 50 GB 1000 GB 10 ja €5,99

Uitgebreide informatie vind je hier

 Gewone hosting met database en uitgebreide mogelijkheid

Het gewone hosting pakket van google bestaat er in 3 varianten waarbij men op de 2 laatste ongelimiteerd website/domeinnamen kan plaatsen en ongelimiteerd webruimte en dataverkeer heeft.

Pakket Aantal websites Webruimte Dataverkeer Databases SSL Mobile site? Prijs
Economy 1 100 GB geen limiet 150 GB nee nee €3,19
Deluxe geen limiet geen limiet geen limiet 500 GB nee ja €3,59
Ultimate geen limiet geen limiet geen limiet 1000 GB ja ja €5,99

Uitgebreide informatie vind je hier

We raden aan om het Deluxe pakket te bestellen aangezien je met problemen zit als je nog een 2de website online wilt plaatsen. Het prijs verschil is redelijk weinig en je hebt dan ook ongelimiteerde schijfruimte.

Het controlepaneel

Het controlepaneel van Godaddy is een custom controlpanel. Dit wilt zeggen dat het door Godaddy zelf is gemaakt en men dus niet zomaar in enkele minuten een backup van Directadmin of Cpanel online kan terugzetten bij Godaddy. Echter blijft het natuurlijk wel  altijd mogelijk maar men zal handmatig de bestanden en de database moeten uploaden. Verder ziet het controlepaneel er simpel uit maar men kan alles snel terugvinden en het is makkelijk om mee te werken.

Domeinnamen

Goedkope domeinnamen, dat is hetgeen waar Godaddy mee is groot geworden. Je kan er enorm veel domein extensies vinden aan zeer goedkope prijzen. Ook heb je bij vele domeinen de mogelijkheid om gratis private whois gegevens te krijgen. Dit zorgt ervoor dat mensen niet zomaar kunnen zien dat jij de eigenaar ben van een domeinnaam.

Webhosting bestellen bij Godaddy

Dit is voor vele Belgische klanten nogal een struikelblok. Betalen kan bij Godaddy namelijk enkel via iDEAL, creditkaart of Paypal als er een creditkaart aan gekoppeld is. Als je dus niet beschikt over een creditkaart dan is het in princiepe niet mogelijk om te bestellen bij Godaddy. Mensen die vanuit Nederland bestellen hebben geen problemen en kunnen eenvoudig via iDEAL online betalen.

Godaddy hosting bestellen

Support afdeling

Als laatste deel van deze review hebben we natuurlijk de support afdeling. Aangezien Godaddy een enorm bedrijf is heeft dit enkele voor-en nadelen.

  • 24/7 ondersteuning via telefoon (internationale telefoonnummers)
  • Ondersteuning via email in diverse talen maar helaas geen Nederlands
  • Zeer actief forum waar je direct geholpen kan worden met eenvoudige problemen

Als je op zoek bent naar een hosting provider waarbij je kwaliteit krijgt tegen een zeer goede prijs dan is Godaddy perfect voor jou. Ben je echter op zoek naar een bedrijf met een persoonlijke aanpak dan kan je beter in zee gaan met een kleiner Belgisch of Nederlands bedrijf zoals Hostingcompany (BE) of Neostrada (NL).

Ervaringen van andere mensen met de hosting provider Godaddy kan je hieronder lezen.

 

Comments

comments