Een van de grootste budget webhosting bedrijven met meer dan 140000 klanten onder de loep genomen. In deze review van Versio zijn webhostingpakketten bekijken die  we testen op enkele dingen zoals snelheid, uptime, betalingsmogelijkheden, het beheersysteem en onze algemene ervaringen met Versio.

Uitgebreide review In één oogopslag
 1. Prijs en specificaties webhosting pakketten
 2. Snelheid van wordpress
 3. Uptime hosting
 4. Technische informatie webspace
 5. Benchmark webhosting
 6. Prijzen van domeinnamen
 7. Betalingsmogelijkheden
 8. Support dienst
 9. Gratis extra’s
 10. Onze conclusie

Onze rating
Prijs
Support
Snelheid


Wehosting pakketten van Versio Hosting

Pakket Prijs Schijfruimte Dataverkeer Aantal Domeinen Overige Specificaties
Starter €2,50 5000 MB onbeperkt 25 Meer Informatie
Zilver €5,00 15000 MB onbeperkt 50 Meer Informatie
Groot €7,50 30000 MB onbeperkt 100 Meer Informatie
Expert €15,00 80000 MB onbeperkt Onbeperkt! Meer Informatie
Platinum €25,00 200000 MB onbeperkt Onbeperkt! Meer Informatie
Giga €40,00 500000 MB onbeperkt Onbeperkt! Meer Informatie

Om te beginnen is de lage prijs een van de grootste troeven van Versio. Het eerste pakket heeft men al voor €2,50 per maand of €30 per jaar. Natuurlijk is de prijs niet alles, met goedkope webhosting die een slechte uptime heeft en een lage snelheid kan je natuurlijk niets doen. We hebben een standaard wordpress site aangemaakt zodat we deze kunnen testen op de snelheid.

Laadtijd standaard wordpress site

Tool Laadtijd
tools.pingdom.com 0.6 seconden
iwebtool.com/speed_test 1.53 seconden
webpagetest.org 0.98 seconden

Zoals je ziet zijn de resultaten enorm goed voor een budget webhosting aanbieder.

Webhosting uptime testen

Versio garandeert een uptime van 99,9%, we hebben dit gedurende 3 maanden getest met de uptime tool van pingdom.com. Gedurende die 3 maanden is er 1 downtime geweest van 5 minuten welke resulteert in een uptime van 99,99%, meer dan wat ze dus garanderen. Indien de uptime niet gehaald wordt krijgt men een vergoeding.

Versio blokkeert de server informatie niet, je kan dus kijken op welk type server je zit en wat de uptime is.

Uptime 199 Days, 19 Hours and 57 Minutes

Intel(R) Xeon(R) CPU X3460 @ 2.80GHz

Het zou dus goed kunnen dat de uptime zelfs 100% was en de 5 minuten downtime door een fout in het script van pingdom kwam. Sommige webhostingbedrijven zetten deze functie uit omdat ze werken met verouderde hardware.

Deze hoge snelheid en goede uptime wordt mede mogelijk gemaakt doordat Versio de servers heeft overgeplaatst naar een nieuw high availabilty cluster.

Technische informatie webhosting

phpversion() : 5.2.17
zlib.output_compression : 0
safe_mode : 0
max_execution_time / max_input_time : 30 / 60
memory_limit : 128M
error_reporting / display_errors : 6135 / 1
register_globals : 0
post_max_size / upload_max_filesize : 8M / 8M
magic_quotes_gpc : 1
allow_url_fopen : 1
SMTP / sendmail_path : localhost / 0
session.save_path / session.name / session.use_cookies : /tmp / PHPSESSID / 1
loaded extensions : date, libxml, openssl, pcre, zlib, bcmath, calendar, ctype, curl, dom, filter, ftp, gd, gettext, hash, iconv, session, json, mbstring, mcrypt, mhash, mysql, SimpleXML, SPL, PDO, pdo_mysql, pdo_sqlite, posix, Reflection, standard, mysqli, soap, sockets, SQLite, imap, tokenizer, xml, xmlreader, xmlwriter, zip, apache2handler, ionCube Loader
 
server_software : Apache/2
server_addr : 159.253.0.21
server_port : 80
server_protocol : HTTP/1.1
 

Benchmark resultaten webhosting

Bij de benchmark van de webhosting is een lager getal beter. Hou er rekening mee dat deze resultaten niet eenduidig zijn en variabel zijn door vele factoren zoals de drukte op de server op dat moment. De benchmarks zijn gedaan op een normaal uur en niet ’s nachts zodat we een realistische situatie kunnen schetsen.

(Lager is beter)

CPU Test: 0.459 seconds (rekentest op CPU)
File Test: 0.490 seconds (read en write test van testfile)
Mysql Base Test 0.166 seconds ( Benchmark connection, CREATE, INSERT, SELECT, DROP op de MySQL database)

Domeinen registreren bij Versio

Domeinen registeren kan bij Versio realtime. Als de betaling is verwerkt is de domeinnaam in 5 minuten online. Versio is ook een van de goedkoopste aanbieders van domein registratie. Een .be domein kost slechts €2,99 en een .nl slechts €3,29. Let wel op, bij een verlenging betaal je €3,99 voor een .be domein en €4,29 voor een .nl domein, dit is natuurlijk nog altijd spotgoedkoop. Men kan eenvoudig een houder aanmaken waardoor men niet telkens de persoonlijke gegevens moet invoeren. Ook is het mogelijk om een anonieme houder te krijgen voor een meerprijs van 5 euro.

Prijzen voor domeinregistratie

TLD Prijs
.BE €2,99
.NL €3,29
.COM €7,99
.NET €7,99
.ORG €7,99
.EU €4,99

De domeinen kunnen automatisch verlengt worden, dit is een optie in het beheersysteem. Indien een domein op het punt staat om te verlopen dan krijgt men een waarschuwing. Men krijgt deze waarschuwing een paar keer zodat men voldoende op de hoogte is van de situatie. Als je je domeinnaam voor een langere tijd verlengt krijg je een korting, al is deze wel miniem 2 jaar 1%, 3 jaar 3%, 4 jaar 5% en voor 5 jaar 7% korting.

Betaalsysteem

Versio is een van de weinige webhosters die 8 betalingsmogelijkheden aanbiedt, namelijk Ideal, Bancontact/Mister Cash, Overschrijving via bank, Paypal, Moneybookers, Wallie, paysafecard en de Online Portemonnee. De online Portemonnee is een handig krediet systeem waarbij je geld kunt storen in je virtuele portemonnee en deze dan later ook kan gebruiken om services van Versio aan te schaffen. Via deze weg mijd je een hele hoop transactiekosten die je anders bij elke bestelling had moeten betalen. Het geld dat zich in je Online Portomonee bevindt kan ook terug worden gestort, dit is geen probleem. Sinds kort is het trouwens ook mogelijk om webhosting en domeinnamen op krediet te kopen en pas later te betalen (binnen 30 dagen)

Bij elke bestelling wordt er een factuur aangemaakt. Je kan er echter ook voor kiezen om enkel maandelijks een factuur te krijgen.

Support

De support bij Versio is redelijk goed. Indien je een probleem hebt kan je een ticket aanmaken wat meestal dezelfde dag nog wordt beantwoord. Ook is er de mogelijkheid om het storingsnummer te bellen. Een ander mogelijkheid is om een vraag te stellen in de vraag en antwoord sectie. Hier proberen andere klanten van Versio je te helpen met je vragen.

Tot 2 uur ’s nachts kan je tevens terecht op de online chat support van Versio waar je geholpen kan worden met je vragen.

Extra

 • Bij elk pakket krijg je een gratis adwords coupon
 • Hoe langer je bij versio blijft, des te meer dataverkeer en schijfruimte je krijgt
 • 1 euro in je Online Portemonnee voor een review op ISPgids en Webhosters (zowel positief als negatief)
 • Upgraden van pakket automatisch mogelijk
 • Gratis overzetten van domeinen binnen Versio zelf
 • Installatron (automatisch CMS systemen zoals WordPress installeren)

Zoals je ziet zijn er eigenlijk geen negatieve opmerkingen over Versio. Het enige wat men zich zou kunnen afvragen is of Versio deze kwaliteits webhosting kan blijven aanbieden aangezien hun klantenbestand enorm hard groeit met de dag. Maar het ziet er naar uit dat ze dit wel kunnen waarmaken en ze toch bij een van de beste hosters in de Benelux behoren.

Onze conclusie over Versio

Versio is een hosting provider die goede en snelle hosting aanbiedt tegen zeer goede prijzen. Hun lage tarief komt grotendeels door de grootte van het bedrijf en hun automatisatie van processen. Dit zorgt er echter wel voor dat je minder persoonlijke ondersteuning krijgt die je bij kleinere en duurdere bedrijven vaak wel hebt. Zie dit echter niet verkeerd, je wordt zeker wel geholpen met je problemen bij Versio, maar een zeer persoonlijke band heb je natuurlijk niet met het bedrijf.

Versio is tevens ook een zeer goede keuze als je meerdere websites op 1 webruimte wilt online zetten. Het blijft prijs/kwaliteit gezien een van de beste hosting bedrijven in Nederland!

Onze rating
Prijs
Support
Snelheid


Anderen hun ervaring met Versio Webhosting

Comments

comments