Het type SSL certificaat dat je nodig hebt voor een webshop hangt deels af van hoe ver je wilt gaan om je klanten een gevoel van veiligheid te geven en tegen welke prijs. We raden je in ieder geval aan om als eigenaar van een webshop zeker voor een beveiligde verbinding te gaan waarbij de gegevens van je bedrijf worden weergegeven, je dient dus te zoeken achter een company validated SSL certificate. Mensen willen weten van wie ze kopen en als dit in de browser wordt aangegeven groeit het vertrouwen in je online winkel.

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we hieronder enkele tips geplaatst die zeer handig zijn bij de aankoop van SSL certificaten.

  1. Koop als beginnende webwinkel zeker geen extended validation versie, de groene balk is als starter echt het geld niet waard.
  2. Laat je geen shared SSL aansmeren, deze werken slecht voor webshops (werken enkel op het domein van de hoster).
  3. Hou er rekening mee dat sommige certificaten slechts 1 subdomein ondersteunen. “https://” en “https://www.” is dan niet mogelijk, slechts één versie kan beveiligd worden.
  4. Symantec (vroeger Verisign) is zeer bekend bij vele mensen en we raden deze certificaten dan ook zeker aan (geassocieerd met Norton).
  5. Als je meerdere subdomeinen wilt beveiligen dan heb je een wildcard certificaat nodig.
  6. Indien je meerdere domeinen wilt beveiligen dan dien je een Multi-domain certificate te bestellen.
  7. Zorg ervoor dat je een dedicated IP adres hebt, dit is nodig voor een webshop met SSL (vraag na aan je hosting provider).
  8. Installatie op meerdere servers is slechts bij enkele licenties mogelijk, hou hier rekening mee.

Aanbevolen SSL certificates voor een webwinkel

Wat wilt de garantie zeggen?

Met de garantie bedoelt men het bedrag dat voor de eindgebruiker (klant) wordt verzekerd indien er bijvoorbeeld fraude in het spel is.

Comments

comments