Als je van hosting provider wijzigt of je hebt een domeinnaam van iemand overgekocht dan zul je dit domein moeten verhuizen naar jouw eigen/nieuwe hosting provider. De verhuizing loopt via een Auth Token (EPP code) of voor Belgische domeinnamen door een bevestiging via email. Maar nadat je de verhuis van het domein hebt aangevraagd staat deze nog niet direct onder jouw naam en hosting provider.

Hoe lang duurt een verhuizing dan?

De duur van de verhuizing van een domeinnaam hangt volledig af van de extensie. Zo zijn Belgische en Nederlandse domeinnamen meestal redelijk snel verhuist naar de nieuwe registrar. Internationale domeinnamen zoals .NET, .COM of .ORG kunnen langer duren.
Hieronder vind je een lijstje met de duur van de transfer voor enkele van de meest gebruikte extensies.

Extensie Geschatte tijdsduur
.BE Bijna direct
.NL Bijna direct
.COM 5 dagen
.NET 5 dagen
.ORG 5 dagen
.INFO 5 dagen
.NU Vele registrars ondersteunen geen verhuizing
.EU 1 à 2 dagen
.BIZ 5 dagen
.TV 7 tot 14 dagen
.CO 5 dagen
.ME 5 dagen
.MOBI 6 dagen

 


Zoals je ziet is er 1 uitzondering, de .NU domeinnaam Deze is helaas iets moeilijker te verhuizen aangezien deze extensie altijd vasthangt aan een contract van 2 jaar. Vele registrars kiezen er dan ook voor om deze dienst niet aan te bieden voor .NU domeinnamen.

Verschillende registrars duurt langer

De goedkeuring van de verhuis van een domeinnaam duurt veel langer als de registrars verschillend zijn. De registrar is het bedrijf waar jouw hosting provider zijn domeinnamen bij inkoopt. De grotere hosting bedrijven zijn vaak zelf ingeschreven als registrar bij bijvoorbeeld dns.be of sidn.nl voor Belgische en Nederlandse domeinnamen. Dit betekend dat ze tegen goedkopere prijzen de domeinnamen kunnen aankopen en ze dus ook veel voordeliger kunnen aanbieden haan hun klanten. Als er sprake is van 2 verschillende registrars zul je langer moeten wachten aangezien er communicatie moet zijn tussen deze 2 registrars om de verhuis te starten en ook goed te keuren. De goedkeuring duurt vaak ook iets langer zodat

Langer dan 60 dagen dezelfe eigenaar

Om een domeinaam te verhuizen is er bij vele extensies de vereiste dat de domeinnaam reeds 60 dagen geregistreerd is onder dezelfde eigenaar. Dit wilt dus zeggen dat men voor een net nieuw geregistreerde domeinnaam slechts de verhuis kan aanvragen na 60 dagen.

Niet werkend/ongeldig email adres

Een niet werkend of ongeldig email adres kan ervoor zorgen dat de verhuis langer zal duren. De verhuis zal namelijk aangevraagd en goedgekeurd worden via fax. Zorg er dus altijd voor dat je het juist email adres gebruikt in je WHOIS gegevens.

Comments

comments